Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация туристически центрове на територията на Община Созопол

туристически центрове на територията на Община Созопол

туристически центрове на територията на Община Созопол

Основните туристически центрове на територията на Община Созопол са гр. Созопол, с. Черноморец и с. Равадиново. Те разполагат с модерна материално техническа база, отговаряща на изискванията за съвременен туризъм.

Легловата база в Община Созопол значително е нараснала през последните години и за лято 2008 надхвърля 70 000 легла. Увеличаването на капацитета е свързан със строителството на нови семейни хотели, вилни сгради и ваканционни селища. Все повече се увеличават хотелите с категоризация - четири и пет звезди. Местата за настаняване са в Созопол, в. с. “Дюни”, с. Черноморец, като все повече се предпочита и близкото до Созопол село Равадиново. Традиционно много туристи посещават и къмпингите, разположени по крайбрежието – “Каваци”, “Смокиня”, “Веселие”, “Градина”, ”Златна рибка” и др.

Все повече чужди летовници включват в програмите си   странджанските села Индже войвода и Вършило, където успешно се развива селски туризъм. Разработват се и нови туристически маршрути.

Атмосферата на созополските ресторанти е неповторима. Това с особена сила важи за заведенията в стария град,  разположени на южната  алея. Под короните на ароматни смокини  може да вкусите разнообразни рибни специалитети и да се разхладите със студени напитки. Автентичните старинни къщи и бохемското излъчване внасят допълнителен колорит и настроение у туристите, посетили Созопол.

Уникалната атмосфера превръща Созопол в един от водещите туристически центрове и морски курорт по Черноморието ни.

Черноморец е едно от младите, но динамично развиващите се селища по Българското Черноморие. То е разположено в живописна падина между скалистите носове Акин и Таласакра на 25 км югоизточно от Бургас. Няколко плажни ивици дават възможност за избор: Централен плаж, плажа на 1 км северно в залива  Вромос, плажовете на юг в к-г “Черноморец”, “Тополите” и к-г “Градина”. Климатът в Черноморец е мек и влажен, характерно е късното затопляне през пролетта и късното застудяване през есента.

В Черноморец традиционно се развива летният рекреативен туризъм. През последното десетилетие предприемчиви жители са построили много частни хотели, кокетни къщи и ресторанти с уютни градини, предлагащи всички удобства.

Не по-малко притегателно за курортистите е туристическото селище Равадиново. То се намира само на няколко километра от морето и е предпочитано от летовниците заради спокойствието и сравнително евтините туристически услуги. В Равадиново може да видите къщата- музей на големия поет Христо Фотев, роден в селото. Чистият въздух и китните семейни хотелчета със сигурност ще оставят незабравим спомен от лятната ви почивка.   


Тази статия е разглеждана: 1659 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
вечерен Бургас В очакване на жертвата Българско село Парк в Бургас, Младежки дом информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Ива цвят Бургас, ФЛОРА 2008 Кръст за Бургас kss Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development