Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Пасо добле

Пасо Добле (исп. "Paso Doble" - "две стъпки") е испански танц, имитиращ корида.
Пасо добле е бил един от многото испански народни танци, свързани с различни аспекти на испанския живот. В частност пасо добле е с посветен на боевете с бикове. Танцьорите на пасо добле представят матадора и неговия плащ и характера на музиката съответства на процесията преди коридата. Ролята на плащта най-често играе жената. Размерът на такта е 2/4 или 6/8.За първи път боя с бикове се появил на остров Крит, но чак в началото на 18 век започнали да се провеждат в Испания. Танцът за първи път е изпълнен във Франция през 1920 г. и през 40-те години на 20 век станал популярен във висшето парижко общество, поради което и много стъпки и фигури имат френски наименования.Основното отличие на пасо добле от другите танци е позицията на торса -танцува се с повдигнати гърди, широки и отпуснати рамена и фиксирана глава. Хватът е по-висок от стандартният и се осъществява лек контакт между бедрата на танцуващите. При някои движения главата е наклонена напред и надолу. Различните движения могат да се интерпретират като битка между два бика.


Тази статия е разглеждана: 1442 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Храм св.св. Кирил и Методий Аз и моя първи  братовчед Росен Колоски на белом фоне Хималаи Мандарин Нощен Париж от Бутик НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Лалета информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Бургаска къша Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development