Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Мамбо

Мамбо произхожда от Хаити. Към края на 40-те години на 20-ти век курортите на Хавана (Куба) били едни сред най-желаните места за почивка от американците. Най-известните американски танцувална трупи, както и много латино групи изнасяли представления в казината из града (Хавана). Някои от тези оркестри опитвали да свирят различни комбинации от американски джаз и кубинска Румба. В резултат на това се появил нов тип ритъм, който бил наречен Мамбо ("мамбо" се наричат вуду жриците в религията (най-вероятно Candomble) на чернокожите жители на Африка. Оттук следва, че Ча-ча-ча е "дете" на ритуален танц от Западна Африка). Съществуват три форми на мамбо: единично, двойно и тройно. На запад Мамбо е представено през 1948 година.

Тази статия е разглеждана: 1263 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Конкурс прическа Бургас 2009 Море,земя, въздух Конкурс прическа Бургас 2009 BSB Созопол. морето парцалки 3 Пристанището в Бургас Александропулис, юни.2007 витраж2 ухажване
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development