Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Самба

Самба е вид латиноамерикански танц. По своя произход танцът е африкански, но е развит впоследствие в Бразилия. Музика за самба има характерен ритъм, създаван от барабани и маракаси и обикновено има 50-52 такта в минута (размер 4/4).
Португалските колонизатори внасят през 17-18 век. в Бразилия много роби от Ангола и Конго, които донасят и своите танци. Постепенно висшето общество възприема тези танци, като ги модифицира да бъдат танцувани в затворен хват и се оформя танц наричан Zemba Cueca. По-късно се нарича с името Mesemba – грациозен бразилски танц. Той се смесва и с други бразилски танци, пренася се в Европа през 1925 г., и се възприема името Самба.
    В Бразилия танцът е много популярен като ежегодно по време на карнавалите се организират състезания между отделните школи по самба. Характерно облекло са бикините, диадемата с много разноцветни пера и златисти или сребристи обувки на висок ток.
Изпълнява се от жени, по време на карнавалите, тъй като може да се танцува на място и не е необходим партьор.
Самбата е включена в състава на латиноамериканските танци. Танцува на музика в такт 2/4 или 4/4. Основните движения се броят на 1 и 2. Като всеки салонен танц, самбата също се танцува с партньор. Салонната самба, както и другите танци много се е отдалечила от своите корени, както и от музиката и танца, които са и дали името си.


Тази статия е разглеждана: 1702 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас-моста pepi Spirit of Burgas Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Александропулис, Гърция - юни.2007 На лодката Летния театър на Бургас Фонтанът на площад УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. vvz
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development