Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Салса

Салса (исп. salsa) е танц по двойки, който се изпълнява на салса музика. Понякога се танцува и самостоятелно. Името на испански означава сос, или в този случай вкус или стил. Означава сос - в истинския си смисъл, защото салсата е смесица от много стилове звуци и инструменти.
Според музиковедите и музикалните историци, името салса е прието сред танцьорите постепенно в продължение на няколко десетилетия.
    За първи път думата се чува по радиото в композицията на Игнасио Пиньейро (Ignacio Pineiro), посветена на стар негър, продаващ бутифара (вид наденица) на централната улица на Матансас (Куба). Песента е в стил сон и е озаглавена „Ечале салсита“ (Echale salsita). Припевът гласи „Салсааааа! Ечале салсита, ечале салсита.“ (Salsaaaaa! echale salsita, echale salsita.) В началото на 50-те години Ди Джей „Биготе“ Ескалона (DJ Bigote" Escalona) обявява танцувалните песни със заглавието „следващият ритъм съдържа салса“. По-късно испаноезичното население на Ню Йорк кръщава Селия Круз (Celia Cruz) „Кралица на салсата“.
    Салса се танцува на музика с повтарящ се ритъм от 8 удара, т.е. 2 такта по 4 удара. Салса схемите обикновено имат по 3 стъпки на всеки 4 удара, като един се пропуска. Пропуснатият удар често се маркира с потропване, ритване, свиване и т.н. Обикновено музиката включва сложни ударни ритми и е бърза, около 180 удара за минута (вижте салса музика за повече информация).
Салса се танцува на ограничено пространство, т.е. за разлика от фокстрот или самба, в салса двойката не сменя много мястото си на дансинга, а заема само ограничена част от него. В някои случи танцьорите изпълняват самостоятелни стъпки.


Тази статия е разглеждана: 1350 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
За Майсторите!!!!!!! бургас Черноморец Бургас Черноморец Бургас Дантела Мебелна Фабрика ДИЕЗ Pepi Довиждане, лято! МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development