Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Етнографска експозиция - Бургас

Етнографска експозиция - Бургас

Етнографска експозиция - Бургас

Етнографска Експозиция, ул."Славянска" №69. Тя е разположена в красива къща от средата на ХІХв. непосредствено до катедралния храм "Св.св.Кирил и Методий" и представя историческото ядро на стария Бургас с неговата традиционна култура и бит.
   Тук се намира най-атрактивната колекция от български традиционни костюми от всички етнографски групи в Бургаско, в това число и на българи-преселници от териториите на днешни Гърция и Турция. Представени са и уникални ритуални костюми от ХІХв., свързани с обредни практики и народни празници, характерни само за Бургаския край: нестинарка, кукер, Еньова буля, лазарка,българска сватба.

8000 гр. Бургас, ул. Славянска 69 тел. 056 / 84 25 87
e-mail: [email protected] comТази статия е разглеждана: 4249 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас 5 Изпращане... pepi Bulgarian Airlines...ама в Кайро над Ахелой Димитър Николов Стена Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик Пътна помощ червено
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development