Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Бурджан

БУРТАС БУРДЖАН или БУРДЖАНТАЙ, БЕРЕНДЕЙ (683-633 г.пр.Хр.).
Син на ТУХЧИ. С неговото управление започнала епохата на "силната ръка" или "ТАЗБАШ" - "бръснатите глави". Това явно е намерило отражение и в късния славянски препис на т.нар. "Именник на българските царе"... Разбил кимерите за което получил прякора "Камир Батир"- "Победител на кимерите". По-голямата част от кимерийците избягала в Атряч (областта на Троя) а на тяхната земя Буртас заселил азиатските саки - кипчаците. В Близкия изток го наричали "Партатуа". Опитал се да възтанови булгарското господство върху територията на бившата Самарска (Шумерска) държава и за известно време завладял по-голямата и част в Буртаската война(започната в 653 г.пр.Хр.).


Тази статия е разглеждана: 688 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
орел камини всичко за отопланието Ремонтира носачи BMW Бургаският мост през 2011 г. Конкурс прическа Бургас 2009 Дива свиня зад решека Кукерландия 2011, Ямбол врабец Заслон в местност Живия огън Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development