Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС) на пленарното заседание на ЕП

Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС) на пленарното заседание на ЕП

Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС) на пленарното заседание на ЕП на 4 май 2009 г. 
Маруся Иванова Любчева (ПЕС). – През последните месеци станахме свидетели на няколко случая на отвличане на кораби от сомалийски пирати с цел откуп. Съществува опасност тази практика да се превърне в добре организирана форма на морски тероризъм и доходоносен бизнес, не без посредничеството на консултантски фирми и адвокатски кантори. Благоприятният за заложниците изход в подобни случаи не бива да се приема с удовлетворение, тъй като потърпевшите корабособственици  и страни плащат висока цена, а пиратството се превръща в заплаха за сигурността на корабоплаването в световен мащаб. 
Този феномен започна да засяга и все повече европейски граждани. Понастоящем шестнадесет българи се намират в плен на кораба Malaspina Castle. Наблюдаването на преговорите с пиратите не може да се приеме като адекватна политика. Ние се нуждаем от по-голяма яснота какви ангажименти поема Европейският съюз в подобни случаи. Предприетите от различни институции до момента мерки са важни, но очевидно съвсем недостатъчни, поради което настоявам за спешни действия на най-високо ниво за освобождаване на заложниците, за овладяване на това срамно за двадесет и първи век явление.



Тази статия е разглеждана: 1176 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
съботно кафе Близо до жп гарата Журналистка През поколение Конкурс прическа Бургас 2009 Зеленина в Странджа Spirit of Burgas бургаска среща Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development