Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Явор Вълчев

Явор Вълчев

Явор Вълчев е роден на 1 ноември 1982 г. в Бургас. Завършва средното си образование във френската езикова гимназия, като паралелно с това изучава усилено английски език като втори основен език. Началното си образование започва в руската езикова гимназия, където завършва и основното.
От 7 годишен започва да изучава спортни танци - латиноамерикански и стандартни.
 От началото на своята танцова кариера в продължение на 18 години е част от клуб по спортни танци „Бургас 75”. По време на състезателния период от неговия живот Явор става 8 пъти шампион на България по стандартни танци в групата на младежи и тази на състезатели над 19 години. Също така е и няколкократен вицешампион в латиноамериканските и 10 танца при младежите.
 През 2002 година спечелва и последната си шампионска титла като аматьор. През месец септември 2003 година заедно със своята партньорка танцуват последния си танц като част от групата състезатели над 19 години на най-големия международен турнир по спортни танци, организиран на територията на България, в град Бургас.
 От този момент нататък те преминават при професионалистите, като продължават своята кариера само в стандартните танци.
 През 2002 година Явор е поканен като треньор в най-големия ливански клуб "Неймлес" в Бейрут, където остава 3 месеца.
 Две години по-късно е забелязан от южнокорейски треньор и съдия по спортни танци и получава покана да замине за Сеул. Там се запознава с бъдещата си партньорка
Лий Юн Джонг, заедно с която основават собствено танцово студио. През времето, което остава в Южна Корея, Явор изучава корейски език и традиции в университета Чунг Нам.
По настоящем е студент по специалността организация и управление на хотели и ресторанти към университет "Проф. д-р Асен Златаров" в гр. Бургас. Поканен е за съдия на някой от най-големите състезания от танцовия спортен календар на южнокорейската федерация по спортни танци, като е част от съдийския екип на националния шампионат през 2006 година.
 Участник и финалист е на турнирите, организирани от международната федерация по спортни танци в Храдеч Кралове (Чехия), Кишинев (Молдова), Манхайм (Германия), Виена (Австрия), Букурещ (Румъния), Сегет (Унгария), Киев (Украйна), Москва (Русия), Скопие (Македония), Деджон (Южна Корея) и разбира се Бургас (България).
Спечелва правото да представя страната ни на 8 световни и европейски първенства, където постига успех.
 Преди 3 години преоткрива страстта си към салсата като започва усилено да се обучава. Знанията си предава на групите за любители към клуб по спортни танци
„Бургас 75”.


Тази статия е разглеждана: 5849 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Данил Tiffi Shop Цвете Кукерландия 2011, Ямбол Флора Бургас 2009 Паметник на незнайния войн Декоративни дървени конструкций МАРИНА КЕИП Списание Влъхвите Воробей от страха полез на стенку kupi dari 3
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development