Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Седми София филм фест на брега” 2009

Най-доброто от „София филм фест” ще бъде представено на 7-то му морско издание в Бургас, което ще се състои от 12 до 20 март. За седми пореден път бургазлии имат възможност да гледат стойностно кино и да станат част от една екранна магия. Селекцията направена от художествения ръководител на фестивала проф. Георги Дюлгеров включва едни от най-награждаваните филми от цял свят.
„София филм фест на брега” ще бъде открит традиционно със старинни валсове, изсвирени от Бургаския духов оркестър на площада пред Община Бургас. Минути по-късно, в кино „Тракия” официалното начало на фестивала ще бъде дадено от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов.
Бургаският „София филм фест” тази година стартира с новия филм на режисьора Вим Вендерс - „Снимки в Палермо”, копродукция на Великобритания и Германия. В него се разказва историята на световноизвестен фотограф, който води бурен живот, но знае, че нещо му липсва. По време на фотографска сесия в Палермо, той преживява сюрреарлистично пътуване из ада, когато животът му се слива с изкуството и той се озовава в канавката. Тогава в живота му се появява ангел в лицето на загадачната красавица Флавия, която помага на художника да се изправи срещу извечния му враг ... самата смърт.
Двете български заглавия представени на фестивала са „Единствената история, която Хемингуей не описа” на режисьора Светослав Овчаров, който разказва за няколкото часа, които Хемингуей прекарва в България на 18 октомври 1922 г. Другият български филм, който и ще закрие фестивала е най-новият филм на проф. Георги Дюлгеров - „Козелът”. Новела на Радичков е в основата на сценария за тази фантастична история, в която козелът е разказвач и герой. Той слиза от небето с мисия да не допусне хората да намерят имане, скрито близо до древно тракийско съкровище.
Сред останалите филми на фестивала са носителите на „Оскар” („Милк” - за най-добър актьор и оригинален сценарий; „Четецът” - за поддържаща женска роля.), „Кристален глобус” от Карлови Вари `08 („Ужасно щастлив” - за най-добър филм), Златен глобус („Четецът” - за главна женска роля; „Валс с Башир” - за чуждоезиков филм) и награда Кан`08 („Три маймуни” - най-добър режисьор). Тази година отново във фестивала са включени и всички късометражни филми от програмата Jameson.
Зрителите на 7-то издание на „София филм фест на брега” ще имат възможност да гласуват за своя фаворит. Ще бъдат присъдени 3 награди „Сребриста чайка” - за игрален филм - награда на журито, на публиката и за късометражен филм. Новото тази година е, че изборът на призьор за късометражните ленти от програма „Jameson” ще се определи чрез гласуване на зрители и на жури.
Вече е в ход продажбата на билети, което беше посрещнато с изключително голям интерес от гражданите на Бургас и предизвика образуването на опашка пред касата на ДТ „Адриана Будевска”. Поради тази причина вече са изчерпани и билетите за откриването и закриването на феста. Очаква се реализирането на допълнителни прожекции за двата филма. Вече са поставени и традиционните за „Софиия филм фест на брега” информационни табла по ул. „Александровска”. За визията на фестивала, която през годините стана негова запазена марка, тази година е подбран оранжевият цвят. И тази година на фестивала се очакват много български и чуждестранни гости, които придават един особен чар и магия на фестивала и го правят едно от най-очакваните и обичани събития в Бургас.

 МЕЖДУНАРОДЕН „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА”


ПРОГРАМА

12 март, четвъртък
19.00 – Снимки в Палермо, реж. Вим Вендерс
Официално откриване

13 март, петък
16.00 – Кафе и цигари, реж. Джим Джармуш
18.00 – Лудост посред лято, реж. Александър Хан
20.00 – Милк, реж. Гюс ван Сант

14 март, събота
16.00 – Ужасно щастлив, реж. Хенрик Рубен Генц
18.00 – О`Хортен, реж. Брент Хамър
20.00 – Турнето, реж. Горан Маркович

15 март, неделя
16.00 – Облак 9, реж. Андреас Дресен
18.00 – Единствената история, която Хемингуей не описа, реж. Светослав Овчаров
20.00 – Четецът, реж. Стивън Долдри

16 март, понеделник
17.00 – Филми от конкурса Jameson
18.00 – Санса, реж. Зигфрид
20.00 – Валс с Башир, реж. Ари Фолман

17 март, вторник
17.00 - Филми от конкурса Jameson
18.00 – Кумбия Кайера, реж. Рене Виляреал
20.00 – Три маймуни, реж. Нури Билге Джейлан

18 март, сряда
17.00 – Филми от конкурса Jameson
18.00 – Сняг, реж. Аида Бегич
20.00 – Хартиеният войник, реж. Алексей Герман-син

19 март, четвъртък
18.00 – Делта, реж. Корнел Мундруцо
20.00 – Изчезналата империя, реж. Карен Шахназаров

20 март, петък
17.00 – Поправката, реж. Танос Анастопулос
19.00 – Козелът, реж. Георги Дюлгеров

Официално закриване




Тази статия е разглеждана: 1673 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Селка къща Pink For Sale Бургас, мостика МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu хотел Созопол моите цветя Нощен Париж от Бутик Истанбул Маската Преминаването забранено! Велодорожка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development