Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ОУ "Св. княз Борис I"

гр. Бургас
ул. Кл. Охридски 31
Директор: Галина Жишева
тел. 056 846 052, 846 053, 846 054
e-mail: [email protected]
http://www.kniaz-boris.com/

Училището се намира в центъра на гр. Бургас. То е едно от най -старите учебни заведения в града, със 102-годишна история и с богати традиции. Носител е на орден "Св. св. Кирил и Методий" І - ва степен.

Учебният процес е организиран на две смени: от І до ІV и от V до VІІІ клас; в една полудневна детска група и полуинтернатни групи в начален и в среден курс.

Училището разполага с модерно оборудвани кабинети по изобразително изкуство, компютърно обучение и зала за хореография. Постоянна грижа на административното ръководство и училищното настоятелство е непрекъснатото подобряване на условията за обучение и труд. През изминалата учебна 2008/2009 година, благодарение на Община Бургас, дървената дограма бе сменена с PVC. Очакваме през следващата учебна година да обновим и фасадата на училището.

За учениците са организирани разнообразни дейности по интереси, както и възможност да получат индивидуална помощ в специално обособения кабинет на педагогическия съветник.

Училището печели всяка година призови места в състезания по български език и литература, математика и в сферата на художествените дейности. Спортните постижения го нареждат на едно от първите места сред бургаските училища.

Повече от 90% от завършващите седмокласници ежегодно се приемат в специализирани училища след успешно положени конкурсни изпити.

За всички тези успехи решаваща роля има висококвалифицираната преподавателска колегия, която по традиция работи в екип, обича децата, гордее се с техните постижения и провежда ефективен учебно - възпитателен процес.



Тази статия е разглеждана: 6179 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса Флора Бургас 2009 Първа копка Пожарната в Бургас европейка жълто ll АЗ над Ахелой Следобедно кафе Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development