Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация ОУ "Братя Миладинови"

гр. Бургас
ж.к. Братя Миладинови
Директор: Бочко Бочев
тел. 056 535 963, 534 053, 534 138
e-mail: [email protected]
http://www.br-miladinovi.hit.bg/

През 1911 г. Александър Георгиев - Коджакафалията дарява своя земя за построяване на основно училище , забавачница, детска градина, черква, сиропиталище и градски парк.
 Основният камък на училището е положен през 1923 г. Учебните занятия започват на 16.01.1925 г. На училището е дадено името "Братя Миладинови". 60 години по-късно - на 23 септември 1983 год. започва строителството на съвременна сграда с богата материална база.
Днес, 83 год. след началото , ОУ"Братя Миладинови" е най-голямото училище в Югоизточна България. В него се обучават 1 400 ученици в 54 паралелки.През последните години се превърна в  притегателен център за обучение на деца не само от гр. Бургас, но и от по-близки и далечни общини.
Основно училище "Братя Миладинови" се наложи като училище, с модерна учебна база и висок стандарт на преподаване и учене.

Паралелки:
* подготвителна предучилищна група
* От І до ІV клас са с изучаване на руски език, английски език, немски език, разширено изучаване на хореография и изобразително изкуство.
* От V до VІІ клас - продължаващо обучение от начален курс със ЗИП - втори чужд език / по избор на родителя/

Условия за обучение на деца със СОП - изградена рампа за придвижване, санитарни възли и асансьор, осигуряващ достъпност до всички етажи на сградата.



Тази статия е разглеждана: 11454 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер Бургас-моста след кафето Конкурс прическа Бургас 2009 Цветя Богориди, Бургас “Бакти+“ Препарат за септични ями Лилиум докато ние спи, те творят Конкурс прическа Бургас 2009 созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development