Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Старозагорски минерални бани

Курорт с хилядолетна история, разположен сред южните гористи разклонения на Сърнена гора, на 12 км от Стара Загора. От тракийско и римско време са запазени интересни паметници – басейни от прозрачен мрамор, балнеологични помещения и други бански съоръжения. Климатът на курорта (на 360 м надморска височина) е преходно-континентален, смекчен от известно средиземноморско влияние. Минералната вода е гореща, слабо минерализирана, хидрокарбонатно-натриево-калциева и магнезиева, с неутрална реакция и съдържание на мета силициева киселина в колоидно състояние 34 мг/литър. Индикациите на курорта за лечение и профилактика включват следните заболявания: на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, гинекологични, а също и бъбречно-урологични и стомашно-чревни.

Балнеохотел "Загоре" - Старозагорски минерални бани
тел: 04111/23-19

Тази статия е разглеждана: 4236 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
парцалки 3 отбор хотел Аз И Брат ми  с децата . Флора Бургас 2009 Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ “Бакти+“ Препарат за септични ями Казан за топло В Несебър трансвагон Жълтурче.jpg само черноморец бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development