Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Ден на конституцията на Република България

16 Април 2012, Понеделник
16 Април 2012, ПонеделникДенят на конституцията се отбелязва за 21-ва поредна година днес. Датата е определена по инициатива на Съюза на юристите в България

С решение на Министерския съвет от 12 март 1991 г., 16 април - денят, в който първото Велико Народно събрание приема през 1879 г. Търновската конституция, е обявен за професионален празник на българските юристи.

Учредителното събрание във Велико Търново поставя началото на парламентарния живот в освободена България. То е свикано въз основа на Берлинския договор, като в него участват 229 депутати. Народните представители в Учредителното събрание изработват Търновската конституция и я подписват единодушно на 16 април 1879 г.


Прочетено: 1272 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Източен лопох цвят wood сградата на Общината Роза Конкурс прическа Бургас 2009 Градините на Версай от Бутик Флора Бургас 2009 коте МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Труженики моря
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development