Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Природо-научен музей Бургас

Експозицията на Природонаучния музей показва природното богатство на Бургаския край.
С 1699 оригинални експоната, 102 фотоса, 229 рисунки и карти е акцентувано върху уникалното растително богатство на Странджа, разнообразната птича фауна и главната събирателна артерия на ВИА ПОНТИКА по Южното Черноморие.
Тези природни дадености са поставени в ценъра на експозицията и са показани като резултат на геоисторическото развитие на района, влиянието на основните екологични фактори и влиянието на човека. Съвременното биоразнообразие е представено като резултат от еволюционното развитие. експозицията запозава посетителя с грижите по опазване на специфичните видове и обекти от Българската природа.
Предстоящо е откриването на нова експозиция, в която ще бъдат показани гигантски кристали от Бразилия, систематична колекция на минералите в България и минераложка сбирка на Странджа.

гр. Бургас
ул. "Фотинов" 30
тел. +359 56 843239
Работно време: пон. - петък 9-12 и 13:30-17

e-mail: [email protected]

Виж на картата

Според текстописците на Община Бургас:
Природонаучната експозиция е единствена по южното Черноморско крайбрежие. Тя представя геоисторическото развитие и съвременното биоразнообразие на югоизточна България и работи в защита на уникалната природа. Неповторимите колекции "Вълшебният свят на камъка", "Флора и фауна на Странджа", "Птичето богатство на Бургаските влажни зони" са експонирани в постоянната експозиция и временни изложби. Те се илюстрират допълнително с видео и фото материали, и се използват в реализирането на много образователни екологични проекти.Тази статия е разглеждана: 7482 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Бул Христо Ботев в Бургас Един рицар в Париж от Бутик Лалета от Бутик Конструкция От моста в Слънчев Бряг Строеж с кран hannah montana Осенний натюрморт Малката Цъфнали череши Spirit of Burgas -1-
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development