Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА ПЕСЕН "СЛАДКОПОЙНА ЧУЧУЛИГА"

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА ПЕСЕН

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА ПЕСЕН

Националният конкурс за детска песен "Сладкопойна чучулига" се провежда в Бургас ежегодно от 1980 г. - в последната събота и неделя на месец май. В него има право да участва всеки български композитор. В определения от Организациония комитет срок той трябва да предостави клавира и текста на своя нова, непубликувана и неизлъчвана детска песен. Песните трябва да са подходящи за деца от най-ранна до средна детска възраст.

   В последния си етап, в който участват до 20 песни, допуснати от професионална подборна комисия, конкурсът се реализира като концерт - спектакъл пред публика. Жури определя 3 награди.

   Песните се изпълняват от вокални групи към Детска хорова школа при Младежкия културен център - Бургас и естрадно - симфоничен оркестър.Предварително се правят записи в студио на Българското национално радио.

   Това е единственият конкурс в България, който вече 20 години стимулира, развива и обогатява музикалното творчество за деца, в частност малката, лесно запеваема песен, близка по текст и музика до мисленето и интересите на съвременното дете. Негова главна цел същевременно е музикалното възпитание на децата.

   В конкурса многократно са участвали изявени български композитори, като проф. Александър Текелиев, проф. Георги Костов, Петър Льондев, проф. Александър Райчев, Вили Казасян, Дора Драганова и много други. Той е добър старт и за нови български имена.

   Организатор на конкурса е сдружение с идеална цел "Сладкопойна чучулига" - Бургас. Председател е проф. Александър Райчев.

 

 

 Тази статия е разглеждана: 7912 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Александропулис, юни.2007 pepi pepi централна градска тоалетна Театър за драма. опера и балет, Бургас. БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ розичка Инсталация Флора Бургас 2009 къща на 20км от бргас Дантела Малката
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development