Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Йоан Костадинов

Йоан Костадинов

Йоан Костадинов е бургазлия. Той ще участва в кандидат кметската надпревара за четвърти мандат като независим и е подкрепен от десетки организации и партии в Бургас. 
Роден е на 2 октомври 1947 г. Родителите му са работили като икономисти и е единственият им син. Продължава да живее в дома, построен от дядо му. Гордее се, че спи в стаята, в която се е родил.
Завършил е техникум по строителство и архитектура, Юридическия факултет в СУ и ВИИ "Карл Маркс". Има диплом по мениджмънт и от Варненския икономически институт. Работил е като стажант-съдия, юрисконсулт и главен директор по товарните превози в бургаския автокомбинат. По-късно е секретар на общината, генерален директор и управител на "Бургасбус", една от най-големите транспортни фирми в страната. 
През 1995 г. става кмет на Бургас за първи път. В есента на 99-а бургазлии пак го избраха с най-високия резултат в страната, съотнесен към електоралната активност - над 61%.
От м. юни 2001 г. е председател на УС на "Асоциация на кметовете на градове за присъединяване към Европейския Съюз".
От м. май 2002 г. е член на Съвета за Европа и Европейската интеграция при Президента на Република България.
Съпругата му Дона е старши инспектор в Сметната палата. Имат три деца- Надежда е журналистка във в. "Република", Деница е студентка в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", а синът Йоан е в немската гимназия.
Бургаският кмет е кръстен на св. Йоан Рилски и празнува имен ден на 19 октомври.

Тази статия е разглеждана: 4107 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Довиждане, лято! В атака Елена В Несебър Бургаският кей Странджа през есента Конкур глазами зрителя Мото клуб Елена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development