Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Резерват Камчия

Резерват Камчия

Резерват Камчия се намира в долното течение на река Камчия (в местността "Камчийски пясъци") и е обявен през 1951 година с цел опазване на най-голямата вековна крайречна гора в България.

Флора - гората е наречена Лонгоз и целта на резервата е да се запази нейния естествен вид. Гората на места достига до 50м височина. В лонгозната гора се срещат около 40 вида дървета: летен дъб, елша, бяла топола, дива круша, върба, мъждрян и др., но преобладават полски бряст и ясен.

Фауна - в резервата са установени близо 200 вида птици, от които 56 присъстват в Червената книга на България. Резерват Камчия е единственото място в България, къдто зимува червеноглавата потапница. В гората се срещат се много бозайници: сърна, елен, дива свиня, лисица, дива котка и др. Рибите са представени от около 40 вида риба, като 8 от тях са мигриращи от Черно море. Крайречните заливни гори около устието на р.Камчия, включени в границите на едноименния резерват, днес са най-представителният образец на лонгозните гори, разпространени в източната част на Балканския полуостров.

Източник: http://www.nasamnatam.com/.Тази статия е разглеждана: 5371 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
сградата на Общината Бургас., ФЛОРА 2008 Великденско яйце съботно кафе моят изгрев Фонтанът на Родното небе Димитър Николов горноезеровски циганин Лампа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development