Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Нос Емине

Нос Емине е скален нос на Черноморското крайбрежие на България. Той представлява почти отвесна 60-метрова скала, заобиколена от стотици подводни и стърчащи над водата скали, пръснати навътре в морето на повече от 250 m. Точно затова брегът тук е изключително опасен и моряците го заобикалят отдалече. Запазен е морски фар и останки от средновековен манастир. Намира се на 80 km южно от Варна, на 20 km северно от Бургас и на 5 km южно от Обзор.

През Средновековието на нос Емине е имало крепост на име Емона. Името й идва от старото име на Стара планина — Аемон. Днес са останали само развалини от крепостта. Близо до нос Емине е село Емона.

Източник: http://www.nasamnatam.com/.Тази статия е разглеждана: 4585 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
горноезеровски циганин Мото клуб МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Нова професия Три девойки ученички Лятната естрада в Морската градина pepi Труженики моря Катедрала в Париж от Бутик Весела Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development