Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Нос Емине

Нос Емине е скален нос на Черноморското крайбрежие на България. Той представлява почти отвесна 60-метрова скала, заобиколена от стотици подводни и стърчащи над водата скали, пръснати навътре в морето на повече от 250 m. Точно затова брегът тук е изключително опасен и моряците го заобикалят отдалече. Запазен е морски фар и останки от средновековен манастир. Намира се на 80 km южно от Варна, на 20 km северно от Бургас и на 5 km южно от Обзор.

През Средновековието на нос Емине е имало крепост на име Емона. Името й идва от старото име на Стара планина — Аемон. Днес са останали само развалини от крепостта. Близо до нос Емине е село Емона.

Източник: http://www.nasamnatam.com/.Тази статия е разглеждана: 4805 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Конкурс прическа Бургас 2009 парцалки 3 wellcome to bourgas Spirit of Burgas жици край пътя Созополски къщи Най-тъжната ми снимка... Жреци на музите 2009 Семейство на плажа Стара църква в Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development