Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Манастир Света Богородица, Бургас

Манастир Света Богородица, Бургас

Манастир Света Богородица, Бургас

Манастир Света Богородица се намира между квартал Меден рудник на град Бургас и село Горно Езерово. Местността е известна още като АЯЗМОТО, и там са "хванати" водите на седем лечебни извора.

Интересен подход по желание на игуменката е да се изградят 40 параклиса на най-тачените светии.

Според запознати основите на светата обител са в ачалото на 12-ти век, като е построена в близост до предишно тракийско светилище. В специално отделение на манастира са лекувани душевно болни. В днешния си ви манастирът Света Богородица датира от 1982г. Манастирът е изграден върху седем лековити извора, които още от тракийско време са привличали болни от различни краища. Лековитите извори са разположени на по-малко от 100 квадратни метра, но въпреки това притежават съвършено различен химичен състав и лечебни свойства.

Манастирът Света Богородица се състои от 2 църкви, 40 параклиса и жилищни сгради, като целият комплекс е поддържан единствено от майка Серафима. От скоро Поморийският манастир е изпратил един от своите монаси, за да помага на монахинята. Множеството параклиси, посветени на християнски светии, са изключително впечатлителни с красотата и разнообразието си. Параклисите са постепенно изградени от самата майка Серафима, която се заема с това дело още от пристогането си в манастира преди около 25 години.

(разкази на обитателите на манастира и интернет)


Тази статия е разглеждана: 7726 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Коледен базар в Париж от Бутик моите цветя Първа копка Долно Езерово Разлистване Созопол - пристан Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Цъфнали череши Велодорожка камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Бургас., ФЛОРА 2008 Miss Sixty
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development