Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Калина Тельянова

Калина Тельянова е родена в с. Равадиново, окр. Бургаски.

След Средно музикално училище „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, завършва Висша школа по култура в Санкт Петербург – Русия.

Авторка е на стихосбирките: „Писмо върху пясъка“ (Изд. „Христо Фотев“, София, 1999), „Предпочитам“ (Изд. ателие Аб, София, 2000), „Разпознаване“(Изд.“Демараж“, Бургас, 2001), „Лични пространства“ (Изд.“Захарий Стоянов“ и „Св. Климент Охридски“, София, 2004) и на книги с утилитарен характер.

Нейни стихове са преведени и публикувани в Македония (сп. „Стремеж“, 2001) и в Русия (сп.“Меценат и мир“, 2004), включени са в антологии и сборници, в т.ч. в издадените в Москва „Славянска поезия ХХ – ХХI. От век на век“ (Изд. „Пранат“, 2005) и „Север - юг“ (Изд. „Время“, 2005).

Превежда от руски поезия и проза на класици и съвременни автори. Издала е лирическия сборник „Имената на любовта“ (Изд. „Демараж“, Бургас, 2002).

Като член на редакционната колегия, участва в списването на вестник „Автограф“ – съвместно издание на Съюза на българските писатели и на ИК „Перун – АР“ – Бургас.


http://www.slovo.bg/showbio.php3?ID=362Тази статия е разглеждана: 2911 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Алеша Гъбките Underground строителство жълто и сиво Старото пристанище Истанбул ograda ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Море,земя, въздух Китен нощувки и квартири на ниски цени Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development