Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Международен фолклорен фестивал, Бургас

Международен фолклорен фестивал, Бургас

Международният фолклорен фестивал се организира от Община Бургас под надслов: "Да съхраним завещаното от дедите ни и го предадем на децата си!"

Започнал като Балканиада на народните песни и танци, за кратко време фестивалът  се превръща в значимо международно събитие за ценителите на народното творчество. В биографията на международния фолклорен фестивал са вписани имената на 440 фолклорни състава с над 18 хиляди участници.

Традиционно при откриването на фестивала се връчва наградата за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка", учредена от Община Бургас. Наградата представлява статуетка "Нестинарка" - дело на скулптора Ненчо Русев, диплом и парична сума.

От 1978 г. фестивалът е член на Международния съвет на организаторите на фолклорни фестивали (ЦИОФФ), а от 2001 г. International Festivals & Event Association Europe (IFEA).

МФФ включва концерти на сцената на Летен театър Бургас, на открити естради (сцени), концерти в региона, празнични дефилета, научна сесия по проблемите на фолклора, изложба-базар на традиционни сувенири, демонстрация на народни занаяти.



Тази статия е разглеждана: 5671 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Залез ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Синята пеперудка Международен Семинар на фризьорите София Списание Влъхвите pepi Стилът на знаменитостите Пластири за отслабване Hoodia (Худия) аз  като бебе с майка ми Конникът в парк КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development