Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Международен конкурс за изкуства РАДОСТ НА БРЕГА

Международен конкурс за изкуства РАДОСТ НА БРЕГА

В град Бургас и общините Несебър , Приморско и Созопол се провежда  международният конкурс „РАДОСТ НА БРЕГА”, събитие, което се организира от Регионален инспекторат по образованието- Бургас, Сдружение „Арт фолк”-Бургас. 

Целта на конкурса е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово , изобразително и сценично  изкуство, изява на талантите.

Право на участие имат всички  изпълнители –солисти-певци/ класическо пеене, народно пеене, поп пеене /, инструменталисти на  класически и народни инструменти,  танцьори на класически, модерни, съвременни, фрий-денс танци, артисти, поети и художници  от страната и чужбина.

Конкурсът „Радост на брега” е включен в Националния календар на дейностите на Министерството на образованието и науката”и в програмата на Министерски съвет за закрила на деца с изявени дарби т.е. класираните на първо ,второ и трето място ще получават стипендии - трета възрастова група народно пеене и четвърта възрастова група поп изпълнител в рамките на една година от датата на събитието в размер на половин минимална работна заплата.

В рамките на тези дни ще се проведе конкурс в пет раздела- Музика , Танц, Изобразителни изкуства, Поезия, Театър и ще си дадат среща творчески състави от България, Украйна , Русия, , Грузия , Чехия, Унгария, Италия, Франция , Румъния.

Към конкурса „Радост на брега” проявяват интерес индивидуални изпълнители и колективи, които ще се състезават в пет възрастови групи, определени, съгласно статута I-ва група  - от 4 до 7 годишна възраст ІІ-ра група  - от 8 до 11 годишна възраст, ІІІ-та група     - от 12 до 15 годишна възраст, IV –та група  - от 16 до 18 годишна възраст ,V-та група-над 18 годишна възраст.

        Ще се присъдят следните награди:

  • диплом и статуетка  за І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място във всяка възрастова група и категория.
  • грамота за всеки участник в конкурса
  • награда за ръководител с високи художествени постижения. 
  • награда за педагогическо майсторство
  • награда за вокален педагог
  • награда за хореограф
  • награда за театрален педагог
  • и други специални награди от институции и спонсори


Тази статия е разглеждана: 8379 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Кафе Карамел Бургас-моста камини ухажване Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Залез Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 братска дялба  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development