Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Даниела Божинова

Даниела Божинова

Родена в Бургас. Завършва арабистика и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и следдипломна специализация по „Международно право и външна търговия” в УНСС, София. Работи с шест езика (английски, арабски и руски, немски, италиански и френски).

Гореща привърженичка на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната. Убедена в необходимостта от незабавното въвеждане на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на заемащи изборни длъжности. Тези реформи биха променили българския политически модел и осигурили реално гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция и добро управление.

Организатор на кампании за защита на правото на достъп до архитектурна среда на хората с увреждания, за равнопоставеност на половете и по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България против проекта за петролопровод Бургас-Александрополис. Автор и съставител на книги и публикации за европейската интеграция, референдумите и др. Спечелила „Фулбрайт” за изследване проблемите на гражданското общество за 2009 г.

Съпредседател на местната организация на ЗЕЛЕНИТЕ в Бургас.

“Вярвам, че ЗЕЛЕНИТЕ е различната политическа партия, в която се чувствам мотивирана да участвам активно и отговорно в политическия живот, за да постигна целите си за по-широко и реално представителство на гражданите в управлението.”

за контакти:
E-mail: [email protected]
Мобилен тел.: 0899145652Тази статия е разглеждана: 3540 пъти» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Във висините Компасът на ул. Камини CLAM Рибари в Истанбул Художник Бургаският кей газ 2 Конкур глазами зрителя камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Машините на Леонардо Казан за топло Дантела
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development