Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Създават първата работна група по туризъм към областния управител

24 Ноември 2009, Вторник

Областна администрация Бургас е първата държавна структура, която подема инициатива за обединяване на представителите на държавния, частния и неправителствен сектор, в звено, което да участва в изготвянето на националната туристическа стратегия и новия закон за туризъм.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


държавната политика за развитие на туризма

На 23 и 24 Ноември 2009 година ще се проведат поредица от срещи, по време на които ще се представи държавната политика за развитие на туризма, въпроси и проблеми на отрасъла. Целта на инициaтивата е всички заинтересовани страни - туристически сдружения, представители на бизнеса /туроператори, хотелиери и др./, държавните институции и общините да излъчат свои представители за съставяне на Работна група към Областния управител, която да дава мнения и предложения за развитието на туризма при прилагане на държавната политиката на национално ниво.

прочетено 2387 пъти
0
Тиражен руски вестник препоръчва България

Един от най-популярните всекидневници в Москва „Метро Газета”, чийто тираж надхвърля 1 млн., публикува интервю с българския предприемач Динко Динев, в което се изтъкват предимствата на България като място за изгодна инвестиция и отлична туристическа дестинация.

прочетено 3060 пъти
0
Посещение на представители от Регион Абруцо /Италия/ в Община Малко Търново

На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на междуобщинското и междурегионално сътрудничество. Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо. На базата на общите тематични интереси партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области. Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г. Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.

прочетено 1880 пъти
0
Отговорен ли е туризмът по българското Черноморие?

Резултатите от социологическото проучване „Отговорен ли е туризмът по българското Черноморие?” бяха представени на семинара „Готови ли сме, искаме ли и можем ли да развиваме отговорен туризъм?”, проведен на 4-ти септември в Стопанство Евксиноград. Проучването бе осъществено в 18 български летни курорти сред 1200 туристи, хотелиери, служители и местни жители с цел да се установят техните практики, мнения и опит по отношение на социалния, икономическия и екологичния ефект от развитието на туризма.

прочетено 2541 пъти
0
Бургаски хотели и квартири скриха 2800 нощувки

2800 нощувки са били укрити и нерегистрирани от малки хотели и квартири на територията на община Бургас. Нарушенията бяха установени от служители на общинска дирекция „Икономика и стопански дейности” по време на поредица от проверки. Те са 130 на брой, извършени в категоризирани туристически обекти от месец май досега. От тях 80 са констатациите в средства за подслон и места за настаняване, 50 – в заведения за хранене и развлечения.

прочетено 6301 пъти
2
пътуванията на български граждани в чужбина са 485 892 или с 10.8% по-малко в сравнение с юни 2008 година

През юни 2009 г. пътуванията на български граждани в чужбина са 485 892 или с 10.8% по-малко в сравнение с юни 2008 година (Приложение 1). Намаляват пътуванията към почти всички наблюдавани страни, като най-голям е спадът на пътувания към Дания - с 49.3%, Чехия - с 48.5%, Малта - с 48,0%, САЩ - с 43.5%, следвани от Италия - с 42.3%, Кипър - с 40.9%, Франция - с 39.3%, Австрия - с 38.2%, Великобритания - с 36.4%, Нидерландия - с 35.8%, Белгия - с 35.6%, Украйна - с 35.6%, Швеция - с 33.7% и други. Същевременно увеличение на пътуванията в сравнение със същия месец на 2008 г. е регистрирано към Португалия - с 169.8%, Турция - с 6.2% и Гърция - с 5.7%. Най-голям относителен дял от общия брой пътувания на български граждани в чужбина формират тези със служебна цел - 51.5%, следвани от пътуванията с цел почивка и екскурзия - 25.2%, гостуване - 19.8% и други - 3.5%.

прочетено 1653 пъти
0
ГЕРБ се ангажира със споразумение за туризма

В Слънчев бряг стана известен текстът на споразумение за сътрудничество между политическа партия “ГЕРБ” и представители на туристическите сдружения в България. Отчитайки значението на партньорството за развитието на туризма чрез интегрирането му във всички секторни политики страните са се споразумели за осигуряване на достъп на туристическата индустрия до кредитните линии на Българската банка за развитие и съдействие за тяхното усвояване.Друг пункт от споразумението е за запазване на режима за облагане с ДДС на туристическите услуги,чрез което да се осигурят конкурентни предимства на българския туристически продукт.В споразумението е визирано и многократното увеличаване на средствата за национална туристическа реклама и разкриване на национални туристически офиси извън страната.

прочетено 4978 пъти
0
Частни акционери се опитват да източат силово Община Несебър

Общината не е страна по конфликта с инфраструктурата на Слънчев бряг Скандалът с инфраструктурата на к.к. „Слънчев бряг” АД е изкуствено създаден и Община Несебър няма статут на страна по него. Ако съществува конфликт и неуредени сметки между собственика на инфраструктурата „Слънчев бряг” АД и потребителите – в случая частните хотелиери, то Община Несебър няма отношение по този проблем

прочетено 2311 пъти
0
Туристическите автобуси с по-малко време за престой на бул. „Демокрация” през лятото

Със заповед на кмета Димитър Николов се ограничава времето за престой на туристически автобуси на натоварения бул. „Демокрация” по време на туристически сезон Лято'2009. Автобусите, влизащи в гр. Бургас с цел шопинг, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 15 мин. при пристигане - за слизане на пътниците, и 15 мин. при заминаване - за качване на пътниците, на обозначените за целта места по бул.”Демокрация”.

прочетено 1991 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Камини CLAM Черноморец Бургас Първа пролет наближава, кокичета в двора Заслон в местност Силкосия попътна булка от Бургас Известен Созополски профил singing in the rain :))) Мото клуб Европейка HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development