Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Посещение на представители от Регион Абруцо /Италия/ в Община Малко Търново



13 Септември 2009, Неделя



На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на междуобщинското и междурегионално сътрудничество. Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо. На базата на общите тематични интереси партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области. Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г. Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.

На 14 септември 2009 г. на четиридневно посещение  в Община Малко Търново пристига шестчленна делегация с представители  на администрацията на град Акуила, регион Абруцо – Италия. Визитата е част от проект „Изграждане на партньорска мрежа между Община Малко Търново /България/ и регион Абруцо /Италия/”, BG161РО001/4.2-01/2008/019, изпълняван от община Малко Търново в партньорство с регион Абруцо и Бизнес център Малко Търново. Безвъзмездната финансова помощ е предоставена по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и съфинансирана от Европеския съюз чрез  Европейски фонд  за регионално развитие.

      Целта на проекта е да стимулира местните иновации и обменът на най-добри практики на европейско междурегионално ниво в области като създаване на модели за междуобщинско сътрудничество, развитие на туризма и маркетинг на дестинациите. За установяването на трайни партньорски отношения са предвидени поредица от дейности, сред които изграждане на виртуална информационна мрежа между двата региона, изготвяне на Бенчмаркинг анализ в областите развитие на туризъм и маркетинг на дестинациите, акцент върху по-значимите културни и природни атракции, обобщаване на добрите практики, насърчаване и развитие на  междуобщинското и междурегионално сътрудничество.

      Проведеният анализ и събраната информация ще служат за координиране действията на община Малко Търново по приоритетните теми и за намиране на решения, подпомагащи бъдещото й развитие чрез ползване опита на регион Абруцо.  На базата на общите тематични интереси  партньорите ще имат възможност да осъществят иновативни подходи, подпомагащи развитието им в изследваните области.

      Проектът е на стойност 212 843 лв. и предвижда още изработване на две иновационни стратегии - Маркетингова стратегия за развитие на туризъм в Община Малко Търново и  Стратегия за насърчаване и разработване на модели за междуобщинско сътрудничество. Повишаването на капацитета и квалификацията на служители в община М. Търново по приоритетните теми ще се осъществи чрез обучение в регион Абруцо, насрочено за началото на м. април 2010 г.

      Предвид новите отговорности, поемани от българските общините в резултат на процесите на децентрализация, създаването на международни партньорски мрежи и използването на опита на другите страни-членки на Европейския съюз придобиват все по-голямо значение. Сътрудничеството в рамките на европейската територия ще повиши информираността и знанията на българските граждани за европейските политики и ценности.



Прочетено: 3506 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
това си е моята приятелка хотел приморец Небе http://rosengeorgiev.com Pepi най-приятното място за релакс Хебел ремонтира,кормилна система Йордановден 2011, Бургас - от Тина Spirit of Burgas Стена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development