Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Създават първата работна група по туризъм към областния управител



24 Ноември 2009, Вторник



Областна администрация Бургас е първата държавна структура, която подема инициатива за обединяване на представителите на държавния, частния и неправителствен сектор, в звено, което да участва в изготвянето на националната туристическа стратегия и новия закон за туризъм.

Областна  администрация Бургас е първата държавна структура, която  подема инициатива за обединяване на представителите на държавния, частния и неправителствен сектор, в звено, което да участва  в изготвянето на националната туристическа стратегия и новия закон за туризъм.

Групата ще работи с активното  участие на областния управител и народни представители от Бургас.

Двудневният форум включва  провеждане на четири срещи. Първата от които с представители на туристическите сдружения и организации, втората с представители на бизнеса – туроператори, туристически агенции и хотелиери, а последните две с представители на общините и държавните институции. Целта на тези срещи е да бъдат излъчени представители от туристическите сдружения и организации, бизнеса, общините и от държавните институции, които да сформират работна група към областния управител. Тази група ще изготвя ясни и конкретни предложения, които да бъдат представени пред законодателния орган – Народно събрание.

„Туризмът е като българския футбол – имаме  потенциал, но не ни спори колективната игра. Надявам се, че след края на срещите ще успеем да изградим един добър екип, който наистина да е работен” , с тези думи откри форума областният управител Константин Гребенаров.

С изграждането на работната група, той ангажира ресорния зам.-областен управител Златко Димитров.

От  своя страна Димитров очерта основните  приоритети на правителството в сферата на туризма, а именно изграждане на институционална и законодателна рамка, развитие на нови продукти, които да подобрят конкурентоспособността на отрасъла, осигуряване на максимална прозрачност, чрез приобщаване на неправителствения сектор в процесите на управление.

Настоящия форум той определи именно по този начин  – опит държавния  и частния сектор да работят заедно.

Активно участие във форума взеха народните  представители, Димитър Бойчев – член на Комисията по икономика, енергетика и туризъм към НС и Иван Алексиев – зам.-председател на Комисията по околна среда и води.

Двамата се ангажираха пряко  да запознаят ресорния министър с предложенията  изготвени от работната  група.

 



Прочетено: 3248 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас., ФЛОРА 2008 Републиканска след ремонта Spirit of Burgas Бургаският кей Пролет, кокичета Камини CLAM Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ РК Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development