Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Ватикана каза: Мощите са истински

16 Август 2010, Понеделник

Мощите на Свети Йоан Кръстител са автентични. Това е отсъдил експертът на папата Михаел Хесеман, съобщи вчера министърът без портфейл Божидар Димитров. Историкът и кметът на Созопол – Панайот Рейзи, предадоха мощехранителницата на отец Иван от местната църква „Свети Георги“.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


В Черноморец искат шато

В Равадиново избраха най-кисело вино и най-люта ракия С тържества и традиционния ритуал ”зарязване” в Созопол, Черноморец и Равадиново отбелязаха Трифон Зарезан. За трета поредна година на площада в града се събраха стотици граждани и гости. Пъстро шествие, водено от Царя на лозята, придружен от кмета Панайот Рейзи, председателя на Общинския съвет Красимира Германова, тръгна по улиците на града.Ритуалното зарязване бе извършено лично от кмета на община Созопол Панайот Рейзи. „Нека да пазим традициите, защото в тях е нашата сила”- заяви в поздравлението си към жителите на Созопол той, като пожела плодородие и берекет в лозята и много здраве и успехи на своите съграждани.

прочетено 2154 пъти
Областният управител Константин Гребенаров откри представителна плоча-лого, символ на Военноморска база Бургас

Нов символ от индийски гранит получи най-голямото военноморско съединение на България, по случай своята 65- годишнина. Инициативата за изграждането му е на личния състав на поделението, под егидата на областния управител Константин Гребенаров.

прочетено 2700 пъти
Откриване на плоча – лого по повод 65 години от създаването на Военноморска база Бургас

На 15 Декември 2009 г. /вторник/ от 11:00 часа – входа на Военноморска база – Бургас, Областният управител Константин Гребенаров ще открие новия представителен символ на най-голямото военноморско съединение на България. Красивата плоча – лого е само началото на кампанията за облагородяване и модернизиране в района на кръстовището за село Атия и входа на военното поделение / инициатива на личния състав на базата, под егидата на Гребенаров/.

прочетено 2050 пъти
Кратък отчет за дейността на община Бургас през 2009 г.

ИНФРАСТРУКТУРА И ГРАДОУСТРОЙСТВО, ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ, УЛИЦИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ДЕТСКИ И СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ, ЕВРОПРОЕКТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ, ОБЩИНСКА ПОМОЩ ЗА ПОЛИЦИЯ И ПОЖАРНА, МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ И СДРУЖЕНИЯ, КУЛТУРА И ТУРИЗЪМ, ОБРАЗОВАНИЕ И РЕЛИГИЯ, СПОРТ

прочетено 7971 пъти
Хиляди видяха новия отбор на „акулите”

Многобройните зрители на стадион „Лазур” успяха да чуят официално и новия химн на отбора, изпълнен от емблематичната за Бургас фамилия „Тоника”. В същото време публиката се забавляваше и с новия талисман, който дефилираше на сцената, придружаван от мажоретките на „Черноморец” и балет „Руж”. Играчите на „акулите”, които бяха представени официално на стадиона, бяха посрещнати с мощни аплодисменти от публиката

прочетено 2059 пъти
Банев отрязан за 20 декара до "Градина"

Това са три имота до морето заедно с пясъчните дюни, шефът на РИОС Симеон Симеонов обаче се уплаши и призна защитената територия. Подготвяла се продажба и на Мидения плаж в стария Созопол!

прочетено 3373 пъти
Морското образование иска инвестици

Преди 10 деца се бореха за 1 място, сега воюваме за всеки ученик, каза Панайот ЖЕЧКОВ, директор на ПГ по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола“ - Бургас:

прочетено 3584 пъти
Кметовете на Бургас, Поморие и Созопол искат независима пълна експертиза на проекта за тръбата

БАН излезе с позиция ПРОТИВ петролопровода Кметовете Димитър Николов /Бургас/, Петър Златанов /Поморие/ и Панайот Рейзи /Созопол/ подготвиха общо становище по въпроса за изграждане на петролопровода Бургас - Александруполис. По покана на Димитър Николов в срещата взеха участие директорите на 4 института при Българска академия на науките: Ст.н.с.ІІ ст. д-р Вълко Бисерков - директор на Централна лаборатория по обща екология при БАН, Ст.н.с. ІІ ст. д-р Атанас Палазов - директор на Института по океанология при БАН, Ст.н.с. ІІ ст. д-р Людмил Вагалински - заместник-директор на Националния археологически институт с музей при БАН, Проф. д.б.н. Димитър Пеев - директор на Института по ботаника при БАН.

прочетено 2584 пъти
Младият бургаски кмет не се дава на политици, а само на академици

„Относно развитието на Бургас предпочитам да ме съветват не политиците, а академиците”, заяви кметът Димитър Николов при подписването на споразумение за сътрудничество между Община Бургас и Българска академия на науките.

прочетено 1484 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Welcome Известен Созополски профил Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ АРКУТИНО отгоре е по-забавно и по-безопасно Камини CLAM - CORTONA angolare Жреци на музите 2009 pepi съботно кафе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development