Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Сливенски митрополит Иоаникий ще направи традиционното си дарение

23 Ноември 2009, Понеделник

На 23.11.2009 г. от 11:00 часа в Регионална библиотека „П. К. Яворов” /сградата на ул. „Булаир”/ Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий ще направи традиционното си дарение от 100 негови авторски книги за читалищата и библиотеките в Бургаска област.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Сливенският митрополит Йоаникий и треньорът по свободна борба Янчо Павлов Пейков са новите почетни граждани на Бургас

Сливенският митрополит Йоаникий и треньорът по свободна борба Янчо Павлов Пейков са новите почетни граждани на Бургас, предаде репортер на радио „Фокус” - Бургас. Това решиха всичките 47 съветници, които присъстваха на заседанието днес. Почетното звание ще им бъде връчено на празника на града - Никулден. Съветниците приеха и предложението на зам.-кмета Атанаска Николова община Бургас да кандидатства по Оперативна програма "Регионално развитие". Проектът е за благоустрояване на общественозначими пространства. Сред тях са пешеходната зона на улиците „Александровска", „Богориди", „Св. Св. Кирил и Методий” и Приморския парк. Проектът е на стойност 12 милиона лева. Според оперативната програма общината трябва да съфинансира минимум 5% от стойността на целия проект. Кметът Димитър Николов каза, че средствата по програмата са малко и има много големи общини и градове, които са се насочили да кандидатстват с проекти и ще бъде шанс за Бургас, ако успее да го спечели. Катя НИКОЛОВА

прочетено 2583 пъти
Откриват църковен храм в бургаското село Равнец

След повече от 30 години бургаското село Равнец най-после ще има собствен православен храм. Църквата ще носи името „Св. Архангел Михаил” и ще бъде открита тази неделя /1 ноември/ от 10.00 часа. Гост на събитието ще бъде кметът на Община Бургас Димитър Николов. Програмата по откриване на храма ще започне още от 8.00 часа с църковна служба. В 9.30 часа ще бъде отслужена Света литургия, оглавена лично от Сливенския митрополит Иоаникий, а освещаването на новата църква ще бъде от 11.00 часа. След освещаването домакините ще изненадат приятно своите гости с кратка тържествена програма.

прочетено 1366 пъти
Откриват църковен храм в бургаското село Равнец

След повече от 30 години бургаското село Равнец най-после ще има собствен православен храм. Църквата ще носи името „Св. Архангел Михаил” и ще бъде открита тази неделя /1 ноември/ от 10.00 часа. Гост на събитието ще бъде кметът на Община Бургас Димитър Николов.

прочетено 1777 пъти
Потушен е пожар в сграда, в която се помещават Синагогата и организация на евреите «Шалом» в Бургас

На 13.07.т.г. около 01.05 ч. в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение за възникнал пожар в сграда, намираща се на ул. «Митрополит Симеон» № 20 и 22, в която се помещават Синагогата и организация на евреите «Шалом» - огънят е потушен от един противопожарен екип и четирима огнеборци. При извършения оглед пред двете масивни метални врати са открити силно обгорели части от стъклени бутилки, със обгоряла тъкан в тях. Не е установено взломяване и проникване в сградите. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

прочетено 1444 пъти
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ – БУРГАС

Уминикът Стоян Иванов и красаввецът Димитър Бойчев - някой някому целува нещо, друг иска да пита. Не сме наясно за какво точно иде реч, но ни се стори интересно написано - все пак Стоян Иванов е един от отличниците в бургаската журналистика. Цитат: Г-н Бойчев се интересува дали сме готови да сторим нещо градивно. Разбира се, правим го често. Ето сега например му предлагаме да помогнем градивно в изграждането на 5-етажния му хотел в Несебър, който се гради на общински терен, отпуснат на г-н Бойчев на безценица като на “нуждаещ се”

прочетено 4700 пъти
Атонски монаси дариха икона и книги на ОУ „Васил Априлов”

Монасите от Атон бяха гости на урок по религия, преминал с участието на деца от училището, които в извънкласни занятия изучават православните християнски традиции. На урока присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместниците му Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева, Сливенският митрополит дядо Йоаникий и отговорникът по православно обучение в Община Бургас отец Захари.

прочетено 2321 пъти
Полагането на основния камък на църквата „Свети Пимен Зографски” в квартал Краймори

На 1 юни /понеделник/ български монаси от Света гора, водени от игумена на манастира "Свети Георги Зограф" архимандрит Амвросий, Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и кметът Димитър Николов ще вземат участие в полагането на основния камък на църквата „Свети Пимен Зографски” в квартал Крайморие. Като ориентир за мястото на събитието мога да ви посоча трансформатора в центъра на квартала.

прочетено 1336 пъти
Пръст от Света гора вграждат в бъдещия храм в Крайморие

На 1 юни по покана на кмета Димитър Николов в Бургас ще гостуват български монаси от Света гора, водени от игумена на манастира „Свети Георги Зограф" архимандрит Амвросий.

прочетено 1706 пъти
Български монаси от Света гора идват в Бургас по покана на кмета Николов

На 1 юни по покана на кмета Димитър Николов в Бургас ще гостуват български монаси от Света гора, водени от игумена на манастира „Свети Георги Зограф“ архимандрит Амвросий.

прочетено 1565 пъти


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Отровни гъби Конкурс прическа Бургас 2009 парапетът до Слънчоглед хотел приморец Змийския остров - Созопол бургас Best friends Учебници CALLAN метод Над Община Бургас Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development