Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Равнището на безработица през юли e 9.23%

18 Август 2010, Сряда

Равнището на безработица през юли е 9.23%, с 0.03 процентни пункта по-ниско от юни. Регистрираните в бюрата по труда през месеца са 341 999 безработни лица и намаляват с 1010 души спрямо юни.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за вакантни длъжности

Със заповед на Министъра на вътрешните работи е обявен конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за вакантни длъжности от категория Е - полицай 29 вакантни места, за които се изисква първоначално професионално обучение. Две от местата са по договор.

прочетено 14600 пъти
0
в София бе закрита кампанията. предприета от Съюзът на транспортните синдикати в България

На 13 октомври 2009год. в София бе закрита кампанията. предприета от Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ-КНСБ), която обединява „Световния ден за достоен труд” и „Международната седмица за автомобилен транспорт”, носеща мотото „Достоен труд всеки ден”. Кампанията стартира на 7 октомври и обхвана автобусните мрежи в градския транспорт на 7 града в България. Кампанията се реализира с подкрепата и активното участие на синдикалните организации на СТСБ-КНСБ от София (АП „Малашевци”, „Земляне”, „Дружба”), Варна (Градски транспорт ), Бургас (Бургас бус ), Плевен (Автобусни превози), Сливен ( Пътнически превози), Пловдив (Хебрус бус) и гр. Левски.

прочетено 3091 пъти
0
Хлебозавод Бургас спечели европейски проект за повишаване на квалификацията на персонала

Фирма „Хляб и хлебни изделия” ЕООД – Бургас спечели проект от Европейският социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът „Повишаване квалификацията на персонала в „Хляб и хлебни изделия” ЕООД гр. Бургас” има за цел развитие на потенциала, компетентността и надграждане на професионалните умения на персонала на фирмата за постигане на по-висока производителност и устойчивост на заетостта. Проектът е на стойност 76 000 лв. и ще бъдат обучени 69 човека.

прочетено 4512 пъти
0
груби нарушения на трудовото законодателство в България

По искане на ръководството на КНСБ, днес в Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” бе проведена среща, на която се обсъди острия социален конфликт, породен от груби нарушения на трудовото законодателство в България при изграждането на автомагистрала „Люлин”. На срещата присъстваха Изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда” (ГИТ) Румяна Михайлова, екипът от ИА „Пътна инфраструктура”, воден от г-жа Василка Костадинова, директор на дирекция „Изпълнение и проекти”, представители на фирмите, упражняващи независим строителен контрол, г-н Тургут Аксакал, управител на фирма „Мапа Дженгиз”, и екипът на КНСБ, воден от вицепрезидента Валентин Никифоров, Регионалната структура на КНСБ в Перник и Синдикалната организация на КНСБ във фирма „Мапа Дженгиз”. На проведената разгорещена дискусия отново бе доказано, че се нарушава Закона за безопасни и здравословни условия на труд, независимо от това, че в направените 17 проверки на Областните инспекции в София и в Перник на „ГИТ” са констатирани над 80 нарушения. В проектосметната документация за изграждането на Автомагистрала „Люлин” са заложени 4 млн. и 400 хил. евро за контрол по изпълнението на проекта от страна на консорциум Луис Бергер – Мот Макдоналд. Независимо от това, че от ИА „ПИ” е назначен координатор за безопасност и здраве при изграждането на автомагистрала „Люлин”, на когото възнагражденията се изплащат от тези 4,4 млн. евро, то по преценка на синдикалистите г-жа Маргарита Исаева, изпълняваща тази длъжност не упражнява необходимия контрол, съгласно Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.

прочетено 3620 пъти
0
Говорим с езика на социалния диалог

„Говорим с езика на социалния диалог с министерството и се надявам да постигнем ефективни решения за хората на труда”, заяви президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов по време на среща с министър Тотю Младенов, неговите заместници и представители на политическия кабинет на министерството на труда и социалната политика /МТСП/, проведена в централата на КНСБ.

прочетено 2685 пъти
0
ОБОГАТЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР НА ТРУДА

Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ започна осъществяването на проект „Обогатяване на българския пазар на труда и улесняване интеграцията на имигрантите”, чиято цел е да внедри в национален план Общите основни принципи на политиката за интеграция на имигрантите в Европейския съюз. АИКБ, която е национално-представителна работодателска организация, си поставя амбициозната задача да допринесе съществено за разработване на правителствените политики в тази насока – да идентифицира състоянието на държавната политика в областта на миграцията и интеграцията, да подготви препоръки за подобряване на административната практика, както и да обобщи информацията за потребностите на българския бизнес от работна ръка.

прочетено 3017 пъти
0
275 служители на пристанище Бургас ще бъдат съкратени

Общо 275 служители на пристанище Бургас ще бъдат съкратени. Уволненията ще бъдат поетапни и извършени в предвидения според закона ред, посочи изпълнителният директор на порта Аргир Бояджиев. До решението за тази мярка се стигна след събрание между синдикатите и съвета на директорите на пристанището в края на миналата седмица. На срещата са били обсъждани допълнителни варианти за посрещане на световната икономическа и финансова криза като намаляване на социалните придобивки с 50% и съкращаване на 150 служители или намален работен месец. Синдикатите са отказали тези предложения и са приели съкращаването на 275 служители. В момента в пристанище Бургас работят 1300 души.

прочетено 3293 пъти
0
Назначения

Председател на съвета на директорите на държавната фирма "Информационно обслужване" става пресаташето на ГЕРБ Севдалина Арнаудова

прочетено 3614 пъти
0
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда

„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

прочетено 3984 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Зеленина в Странджа св. Николай Чудотворец ФАРА НА АХЕЛОЙ Пролет на село Добро утро Алекс Pepi Черноморец Бургас Нова професия това си е моята приятелка Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development