Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Равнището на безработица през юли e 9.23%

18 Август 2010, Сряда

Равнището на безработица през юли е 9.23%, с 0.03 процентни пункта по-ниско от юни. Регистрираните в бюрата по труда през месеца са 341 999 безработни лица и намаляват с 1010 души спрямо юни.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за вакантни длъжности

Със заповед на Министъра на вътрешните работи е обявен конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за вакантни длъжности от категория Е - полицай 29 вакантни места, за които се изисква първоначално професионално обучение. Две от местата са по договор.

прочетено 14892 пъти
0
в София бе закрита кампанията. предприета от Съюзът на транспортните синдикати в България

На 13 октомври 2009год. в София бе закрита кампанията. предприета от Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ-КНСБ), която обединява „Световния ден за достоен труд” и „Международната седмица за автомобилен транспорт”, носеща мотото „Достоен труд всеки ден”. Кампанията стартира на 7 октомври и обхвана автобусните мрежи в градския транспорт на 7 града в България. Кампанията се реализира с подкрепата и активното участие на синдикалните организации на СТСБ-КНСБ от София (АП „Малашевци”, „Земляне”, „Дружба”), Варна (Градски транспорт ), Бургас (Бургас бус ), Плевен (Автобусни превози), Сливен ( Пътнически превози), Пловдив (Хебрус бус) и гр. Левски.

прочетено 3365 пъти
0
Хлебозавод Бургас спечели европейски проект за повишаване на квалификацията на персонала

Фирма „Хляб и хлебни изделия” ЕООД – Бургас спечели проект от Европейският социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът „Повишаване квалификацията на персонала в „Хляб и хлебни изделия” ЕООД гр. Бургас” има за цел развитие на потенциала, компетентността и надграждане на професионалните умения на персонала на фирмата за постигане на по-висока производителност и устойчивост на заетостта. Проектът е на стойност 76 000 лв. и ще бъдат обучени 69 човека.

прочетено 4784 пъти
0
груби нарушения на трудовото законодателство в България

По искане на ръководството на КНСБ, днес в Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” бе проведена среща, на която се обсъди острия социален конфликт, породен от груби нарушения на трудовото законодателство в България при изграждането на автомагистрала „Люлин”. На срещата присъстваха Изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда” (ГИТ) Румяна Михайлова, екипът от ИА „Пътна инфраструктура”, воден от г-жа Василка Костадинова, директор на дирекция „Изпълнение и проекти”, представители на фирмите, упражняващи независим строителен контрол, г-н Тургут Аксакал, управител на фирма „Мапа Дженгиз”, и екипът на КНСБ, воден от вицепрезидента Валентин Никифоров, Регионалната структура на КНСБ в Перник и Синдикалната организация на КНСБ във фирма „Мапа Дженгиз”. На проведената разгорещена дискусия отново бе доказано, че се нарушава Закона за безопасни и здравословни условия на труд, независимо от това, че в направените 17 проверки на Областните инспекции в София и в Перник на „ГИТ” са констатирани над 80 нарушения. В проектосметната документация за изграждането на Автомагистрала „Люлин” са заложени 4 млн. и 400 хил. евро за контрол по изпълнението на проекта от страна на консорциум Луис Бергер – Мот Макдоналд. Независимо от това, че от ИА „ПИ” е назначен координатор за безопасност и здраве при изграждането на автомагистрала „Люлин”, на когото възнагражденията се изплащат от тези 4,4 млн. евро, то по преценка на синдикалистите г-жа Маргарита Исаева, изпълняваща тази длъжност не упражнява необходимия контрол, съгласно Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.

прочетено 3896 пъти
0
Говорим с езика на социалния диалог

„Говорим с езика на социалния диалог с министерството и се надявам да постигнем ефективни решения за хората на труда”, заяви президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов по време на среща с министър Тотю Младенов, неговите заместници и представители на политическия кабинет на министерството на труда и социалната политика /МТСП/, проведена в централата на КНСБ.

прочетено 2925 пъти
0
ОБОГАТЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР НА ТРУДА

Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ започна осъществяването на проект „Обогатяване на българския пазар на труда и улесняване интеграцията на имигрантите”, чиято цел е да внедри в национален план Общите основни принципи на политиката за интеграция на имигрантите в Европейския съюз. АИКБ, която е национално-представителна работодателска организация, си поставя амбициозната задача да допринесе съществено за разработване на правителствените политики в тази насока – да идентифицира състоянието на държавната политика в областта на миграцията и интеграцията, да подготви препоръки за подобряване на административната практика, както и да обобщи информацията за потребностите на българския бизнес от работна ръка.

прочетено 3289 пъти
0
275 служители на пристанище Бургас ще бъдат съкратени

Общо 275 служители на пристанище Бургас ще бъдат съкратени. Уволненията ще бъдат поетапни и извършени в предвидения според закона ред, посочи изпълнителният директор на порта Аргир Бояджиев. До решението за тази мярка се стигна след събрание между синдикатите и съвета на директорите на пристанището в края на миналата седмица. На срещата са били обсъждани допълнителни варианти за посрещане на световната икономическа и финансова криза като намаляване на социалните придобивки с 50% и съкращаване на 150 служители или намален работен месец. Синдикатите са отказали тези предложения и са приели съкращаването на 275 служители. В момента в пристанище Бургас работят 1300 души.

прочетено 3555 пъти
0
Назначения

Председател на съвета на директорите на държавната фирма "Информационно обслужване" става пресаташето на ГЕРБ Севдалина Арнаудова

прочетено 3908 пъти
0
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда

„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

прочетено 4280 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Извилистая жизнь дерева Летен театър Роза Машините на Леонардо попътна вместо сняг на Коледа Менструална чашка MeLuna Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас, ФЛОРА 2009 Камини CLAM - CORTONA angolare Казанчето, Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development