Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Асоциациата за насърчаване на чуждестранните инвестиции подкрепя проекта за изграждане на голф-комплекса в Каблешково



04 Юли 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Регионът не бива да се лишава от инвестиция за 50 млн. лв., категоричен е Чавдар Александров

Южното Черноморие е на път да се лиши от инвестиция от 50 млн. лв. заради административни спънки от страна на местния парламент в Поморие.
Това е становището на неправителствената Асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции. Тя се обяви в подкрепа на проекта за изграждане на развлекателния голф-комплекс в Каблешково. Официално становище за това ще бъде изпратено от Председателят на асоциацията Чавдар Александров до Общинския съвет в Поморие.
Месеци наред реализирането на проекта се бави, заради противоречия между местния парламент в Поморие и инвеститора – “Кабланд”. Разглеждането на подробния устройствен план на комплекса се отлага вече няколко пъти. Забележки в изготвения от инвеститорите ПУП или липса на кворум, за да влезе точката за гласуване са причините, поради които все още не е даден старт на проекта. Без одобрението на Общинския съвет в града на практика фирмата- инвеститор остава с вързани ръце.
“ Местната власт трябва да насърчава такива мащабни проекти, а не да пречи на реализацията им”, обяви Александров.
Според него най-сериозната пречка пред чуждите инвеститори са проблемите при координацията на институциите, при даване на разрешения и при обслужването на по-големите инвестиционни проекти.
Александров определя като стопираща практиката на местния парламент в Поморие да разглежда и одобрява подробните устройствени планове на всички крупни строежи в общината, за разлика от други общини, където те се одобряват от кметовете. Това затруднява навлизането на чужди инвестиции, изправяйки ги пред административни и бюрократични спънки.
Проектът за развлекателния гофл- комплекс е на стойност 50 млн.евро. Той ще бъде изграден на няколко етапа. За строителството ще бъдат ангажирани около 3000 работници и специалисти от региона, като се предвижда постоянният персонал в селището да бъде около 800 души.
На фона на презастрояването по Черноморието изграждането на спортно- развлекателни комплекси е особено належащо, за да се задържи интереса на туристите, е становището на Асоциацията.
Александров призова жителите на Община Поморие да изразят по- активно пред местната власт становището си относно бъдещата инвестиция в общината. По този начин Общинският съвет в Поморие ще бъде принуден да се съобрази с мнението на обществеността.



Прочетено: 2055 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Казанчето, Странджа врабец моите цветя ll Spirit of Burgas Строители на съвременна България камини всичко за отопланието ГРОБИЩЕН ПАРК Залез червено
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development