Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стотици посрещнаха слънцето



01 Юли 2006, Събота


Автор: Burgas Info



Стотици хора посрещнаха първия юлски изгрев край местността "Огънчето" в село Камен бряг. Над 300 автомобила и стотина палатки имаше при бивака край стръмните скали на брега на морето.
Купонът започна веднага след концерта на британската рок група "Дъ кълт" на стадиона в Каварна, видя репортер на БТА.


Край сондажа с огънчето с природен газ се весели група от Силистра. Тийнейджърите са за първи път в Камен бряг, за първи път участват и в ритуалния празник "Джулай морнинг".

Много по-различна и по-сурова е природата в тази част на Черноморието, признава Десислава Георгиева и добавя, че е впечатлена съм от всичко, което се случва и затова ще дойде отново.


Край островърха скала се е уединила част от фамилията на поета Едвин Сугарев. Тук са само тримата ми синове и една от дъщерите, не сме цялото семейство, призна той.

За него Камен бряг означава много, тъй като от доста години идва тук. А Джулаят? Самият празник е радостта на хората от посрещането на новото лято, твърди Сугарев.

Според него никой не може да го обясни точно, въпреки че се свързва с определена песен. Но е красиво, когато няколкостотин човека се съберат на едно място и се радват на утрото, на изгряващото слънце. И на енергията, която идва от това утро.


Часът е 5.30. Небето на изток над морето порозовява, но слънцето не се показва още. След около 10-ина минути, доста над хоризонта се подава част от нащърбения слънчев диск. И пак се скрива в облаците и маранята.

Сякаш разбрало нетърпението на брега, слънцето най-после изгрява цяло. Наоколо е тихо. Влюбените безмълвно се притискат, от китара наблизо прозвучава култовата песен на "Юрая Хийп" -July Morning.



Прочетено: 4522 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
червено Конкурс прическа Бургас 2009 коледни песни Странджански извор ПЕПИ Отровни гъби Флора Бургас 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. 2 Spirit of Burgas hannah montana
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development