Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спасителите и охранителите на бургаския плаж прекратиха масов бой до мостика



25 Юни 2006, Неделя


Автор: Burgas Info



Около 14 часа в събота е започнало масово сбиване между роми и българи в района на мостика . Конфликтът между участниците е започнал в зоната между нелицензираното заведение “FACES” и Водната пързалка на плаж “Централен” и впоследствие се е преместил до моста.
В сбиването са се включили около 30 души. Спасителите и охранителните патрули на плажа са реагирали светкавично и са повикали на помощ служители на МВР и медицински екипи.
Първи на мястото на инцидента са се появили служители от реанимационния пункт “Бункера” и са оказали първа помощ на ранените от побоя. Един от участниците е с фрактура на черепа.
Благодарение на адекватната намеса на служителите на фирмата концесионер “Онтайм” инцидентът е приключил без фатален изход.
Собственикът на фирмата Ваклин Стойновски отложи с един ден пътуването си в чужбина , за да помогне за изясняването на случая.
Стопаните на плажната ивица смятат, че потенциален риск от нараняване за летовниците крие и съоръжението “Водна пързалка “ на плаж “Централен” . Получен е сигнал, че нелицензирана за тази дейност фирма е пуснала в експлоатация съоръжението , което не притежава разрешителни и не отговаря на изискванията за безопасност. Въпреки това за ползването на опасната атракция от фирмата нарушител събират пари от плажуващите В началото на работната седмица концесионерът ще уведоми компетентните органи за това своеволие.

През седмицата беше поета и охраната на плаж “Централен”. В ход е разполагането и оборудване на вишки според фирмените стандарти.
На мостика вече дежури спасител, за да контролира спазването на забраната за скачане и къпане в района. До няколко дни ще бъде позиционирана спасителна вишка на самия мост.

В събота беше спасено момиче , което е навлязло с помощта на надуваема възглавница навътре в морето в зоната на Бункера. Вследствие на преобръщане момичето е започнало да се дави. Секунди по-късно му е била оказана помощ от дежурния в зоната спасител.
Второ момиче е припаднало от високите температури на крайбрежната алея. Спасителите са му оказали своевременно помощ и са го транспортирали до медицинския пункт.

От 24 юни по плажната ивица вече патрулира униформена охрана . Служителите са разпределени в следната конфигурация. Три патрулни двойки на плаж “Северен” и една на плаж “Централен”. Охраната е денонощна . За двата почивни дни са били получени сигнали за три загубени деца, които са били открити и върнати на родителите им. Охранителите ще бъдат оборудвани с радиостанции на честотите на спасителите за по-добра координация.

Вече са готови металните конструкции на 600 безплатни чадъри за плажната ивица. Предстои разполагането им по цялата плажна ивица.



Прочетено: 2901 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ритуалната зала в гробищата морето в началото на новата година булка от Бургас Над Община Бургас Spirit of Burgas Конкур глазами зрителя pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Журналистка Лилиум Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development