Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

СДС пита кмета на Бургас за дейността на сметище след оплаквания на граждани



15 Юни 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Председателят на СДС Бургас и общински съветник Костадин Марков отправя днес официално питане до кмета на Община Бургас във връзка с дейността на сметище за строителни отпадъци на ул. “Крайезерна” в морския град.
Повод за отправените въпроси към градоначалника са постъпилите оплаквания и сигнали в СДС Бургас, че представители на стопанисващата фирма са искали нерегламентирано средства от клиенти на сметището.
В документа, което е входиран в Общинския съвет, СДС Бургас пита, коя фирма стопанисва сметището, кога е проведен конкурс по Закона за обществените поръчки за избора й, колко кандидати са се явили и какви са параметрите на сключения между Община Бургас и спечелилата фирма договор.
Във входирана пак днес докладна записка сините предлагат 1 млн. лв. от предвидените средства за изграждането на подвижен покрив на Летния театър да бъдат отклонени за строителството на общински жилища. От СДС Бургас се аргументират с безспорната и неотложна потребност от увеличаване на жилищния фонд и големия брой чакащи от години бургазлии за настаняване.
“Категоричен съм, че построяването на жилища е много по – неподлежащ за отлагане въпрос, отколкото инвестирането на толкова огромна сума за покрив на Летния театър”, коментира лидерът на СДС Бургас Костадин Марков. Според него, при условие, че общината не разполага с необходимите средства за построяването на общински жилища, отклоняването на въпросните 1 млн. лв. е единственият начин за макар и частично решаване на проблема.


Прочетено: 2147 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Нова професия сградата на Общината Зима в Странджа Есен в Странджа Конкурс прическа Бургас 2009 созопол Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Конструкция Хебел ремонтира,кормилна система Първа копка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development