Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новият „Черноморец” остава в Лазур, „Нафтекс” отива в Поморие



15 Юни 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Община Бургас и ПФК „Нафтекс” ще обединят съществуващите спортни бази на територията на Общината, като за целта стадион „Нафтекс” и земята върху която е построен, ще бъдат апортирани в общинския ПФК „Черноморец” 919.
През следващата година в тези спортни обекти ще бъдат направени значителни по мащаб инвестиции, с цел те да отговорят на завишените изисквания за спортните бази на страните членки на ЕС.

Всичко това се прави с цел да могат децата и юношите на Бургас, които в момента тренират футбол, както и тези, за които тепърва футболът ще се превърне в любим спорт и занимание, да могат пълноценно да участват в този процес. Всички, които тренират футбол в Бургас, ще могат да продължат да го правят в школата на ПФК„Черноморец”.

В Бургас ще има един футболен клуб и той ще се казва „Черноморец” Бургас. Представителният отбор на ПФК „Черноморец”, ще разполага с изключително модерна и представителна спортно - материална база. Новият старши треньор ще бъде обявен на 10.07.2006 година, а дотогава подготовката на отбора ще води Алекси Желязков.
Старши треньорът ще има възможност да избере екипа от професионалисти, с които да работи за безусловното издигане на ролята на бургаския футбол и връщането на отбора на „Черноморец” в майсторската група още през следващата спортно – състезателна година.

В ПФК „Черноморец” ще бъдат привлечени най-добрите футболисти от досегашните „Нафтекс”, „Черноморец” 919 и „Поморие”.
ПФК „Черноморец” ще бъде финансиран от „Петрол холдинг” и ще играе своите мачове на стадион „Лазур” /досегашен стадион „Нафтекс”/.

ПФК „Нафтекс” ще промени седалището си от Бургас в Поморие и ще се състезава в Източната „Б” футболна група, Отборът на „Нафтекс” ще играе своите мачове на новостроящия се стадион в град Поморие, който ще бъде завършен в края на лятото. Старши треньор на отбора ще бъде Георги Василев. В екипа запазват функциите си досегашните му помощници.

Петрол холдинг и Община Бургас остават обединени в усилията си за създаването на силен бургаски футбол, както и развита и мащабна Детско - юношеска школа.

Между Петрол холдинг и Община Бургас не съществуват противоречия относно изграждането на силен бургаски футбол като и двете страни няма да позволят на странични фактори да влияят върху обществеността относно осъществяването на тази цел.

Смятаме, че правим това в името и за доброто на спорта, футбола и хората на град Бургас.

Призоваваме всички, които обичат футбола, да се обединят за постигането на общата цел.



Прочетено: 2329 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хималаи самотна обитателка университет Великденско яйце оферта заем Тавия Underground строителство Бургас, ФЛОРА 2009 Близо до жп гарата Довиждане, лято! Флора Бургас 2009 Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development