Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Над 10 000 в Слънчев бряг по абитуриентските балове



12 Май 2006, Петък


Автор: Burgas Info



Работна среща за осигуряване безопасността по време на абитуриентските балове между представители на Областна дирекция “Полиция”, Община Бургас и ръководствата на учебните заведения в града, се проведе днес в Заседателната зала на Бургаска община.

Началникът на Направление “Охранителна полиция и КАТ” към Областна дирекция “Полиция” - Бургас - Костадин Цоцомански запозна присъстващите училищни директори с предвидените мерки по охраната на баловете, детайлизирани на среща с представители на Община Несебър и туроператорски фирми.
По предварителни разчети в охраната на тържествата и в осигуряване безопасността на младежите ще се включат над 140 полицаи и служители от “Жандармерийска част” - Бургас.
Те ще контролират местата, откъдето ще тръгват абитуриентите, както и придвижването им до курортния комплекс.
От тази година се въвеждат и нови мерки, с които ще се осигурява пътната безопасност на празнуващите, като чрез цифрови фотоарапати и видеонаблюдение ще се документират случаите, при които абитуриентите не спазват правилата за движение по пътищата, като в нарушение се надвесват от автомобилите, пътуват на предните им капаци или се подават през шибидаха на колите.

С цел предотвратяване на тежки пътни инциденти ще бъдат формирани стационарни и мобилни групи от пътни полицаи, които да “наситят” пътните артерии до Слънчев бряг и вътре в комплекса.

Три двойки пеши полицаи и две служебни кучета пък ще се включат в обезопасяването на плажната ивица в пиковите моменти на абитуриентските празници между 22-ри и 24-ти май.

С цел решаване на възникналите по охраната на баловете проблеми, в РПУ Несебър ще се създаде денонощен щаб от полицейски служители, към който в случай на необходимост ще се присъединяват и служители от други институции.

Готовността си за участие в подобно начинание заявиха Заместник областния управител – г-н Георги Николчев, Началникът на “Жандармерийска част” – Бургас – г-н Ганчо Николаев, Заместник кмета на Община Несебър – г-жа Мария Недялкова, представителят на Община Бургас – г-жа Виолета Бодурова, Изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД – г-жа Малина Бакалова и представители на туроператорски фирми.


Близо 10 000 души се очаква да достигне общия брой на празнуващите в Слънчев бряг абитуриенти и техните близки.

Присъстващите ръководства на бургаските училища бяха призовани от полицейските служители да уточнят и информират ОДП - Бургас до понеделник - 15 май, за датите на празненствата и хотелите, където ще се настаняват абитуриентите, мястото на провеждане на баловете, както и за броя на празнуващите.







Прочетено: 3672 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кой си изгуби мидите? Изтравниче Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Странджа ЛРД Созопол Tiffi Shop Несебър Странджански извор Аз И Брат ми  с децата .
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development