Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Собственият бизнес прави хората по-щастливи



23 Април 2006, Неделя


Автор: Burgas Info



Собственият бизнес прави хората по-щастливи, показва ново британско проучване.

Противно на схващането, че управлението на фирма е много по-натоварващо от това само да се изпълняват задачи, хората, които работят за себе си, са много по-спокойни.

Учени от Университета в Дърхам установили, че работещите за себе си могат сами да планират времето си, независими са и получават много по-голямо удовлетворение от работата си, дори да не печелят много.


Спокойствието е непосредствено свързано с по-доброто здравословно състояние на хората. В изследването на британските специалисти са участвали хора на възраст между 45 и 60 години.

Много голяма част от тези, които се занимават със собствен бизнес, са в много по-добро здравословно състояние, от колкото хората, които работят за някого.


„Въпреки факта, че понякога собствениците на фирми работят много по-дълго от нормалните осем часа, те са доволни от резултатите и са много по-спокойни от онези свои връстници, които е трябвало в продължение на години да се съобразяват с колеги, шефове и куп задачи“, казва ръководителят на проекта през Фимейлфърст.


Липсата на стрес е достатъчна гаранция за добро здраве, обясняват специалистите. Кръвното налягане не се повишава рязко, както става в напрегнати ситуации, а това предпазва от натоварване кръвоносната система и мозъка.


Хората, които работят за себе си, могат по-лесно да планират почивката си и така да разпуснат след тежки преговори например.


Изследователите отбелязват, че изследването се отнася за хора, които могат да се похвалят с успешен бизнес и разумни инвестиции.






Прочетено: 2076 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Bulgarian Airlines...ама в Кайро Първа пролет наближава, кокичета в двора Pepi Kapoto Връзка Елена Жълтурче ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Странджа, Бръшлян Строители на съвременна България аз Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development