Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обществен форум ще решава социалните проблеми в община Айтос



10 Април 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



В Айтос стартира проект, който спечели финансиране по програма „Междуетническо взаимодействие” на Фондация „Партньори България”.
Проектът „ Създаване на обществен съвет за социална интеграция на уязвими и малцинствени групи в община Айтос” е на Сдружение Алтернативи” и се реализира с финансовата подкрепа на Американската агенция за международно развитие.

Председателката на Сдружение „Алтернативи” – Айтос Татяна Врабчева представи целите и очакваните резултати пред представители на нестопански организации, Дирекция „Социално подпомагане”, Дирекция „Бюро по труда”, Община Айтос, Гражданското движение „Инициативност, гласност, действие” и Общинския център за социални и здравни услуги.
Проектът се основава на необходимостта от среда, позволяваща на хората в неравностойно положение да излязат от позицията на зависимост и обреченост. Той се базира на оценка на нуждите на тези хора и на ситуацията в общността. Ще се реализира на основата на местни партньорства и ще насърчава диалога между различните етнически групи.

Реализирането на проекта предполага създаването на Обществен социален форум за сътрудничество между гражданите и местната власт за решаване на проблемите в областта на социалната интеграция на хора с увреждания, самотни стари хора и малцинствени групи и приобщаването им към обществото. Неправителственият сектор и гражданите ще участват в разработването и реализирането на общинска социална стратегия и действаща програма в тази сфера. Ще бъдат проведени и семинари, в които представителите на Обществения форум ще се обучават как периодично да проучват потребностите и ресурсите в социалната сфера. Предвижда се изграждането на фонд, който да обезпечи инициативите на Обществения социален форум. Целта е да се повиши общественото внимание към социалните проблеми в общината и да даде равен старт на хората в неравностойно положение.



Прочетено: 2050 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цвете завихряне пазач Флора Бургас 2009 Гъбките Гимназия Раковски Синята пеперудка Бодил край Ясна поляна wood джу зън-зън Казанчето, Странджа -1-
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development