Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българската филмова музика в центъра на ново предаване по БНТ



03 Февруари 2006, Петък


Автор: Burgas Info



От 5-ти февруари по БНТ стартира предаването "Кино по ноти", което всяка неделя ще ни припомня любимите мелодии от българските филми. В центъра на новата продукция на националната телевизия и продуцентска къща "Дурга" са композиторите, които през годините са останали позабравени. Предаването ще се движи на границата между портрета на творците и техните филми.

Ще направим опит да влезем в киното през музиката, обясни Боряна Димитрова от "Дурга". Тя съобщи, че гост на първото предаване тази неделя ще бъде Божидар Петков, чиято музика звучи в десетки български филми, сред които "Авантаж", "Мера според мера", "Откраднати очи". Освен връщане към българското кино, искаме да постигнем и образователен ефект, хората да си припомнят или научат имената на онези, чиито мелодии постоянно си тананикаме, добави Димитрова. През следващите седмици в предаването ще гостуват Борис Карадимчев, Кирил Дончев, който навършва 70 години, Митко Щерев. Заедно с режисьори и актьори, те ще си припомнят процеса на работа около знаменитите филми. Водещ на предаването е актьорът Валентин Ганев. Не търсихме ефектна, красива водеща, искахме човек, който е стабилен, индивидуален и музиката да е част от него, коментира Димитрова.

Освен портретното представяне на композиторите, в предаването ще има и отделни рубрики. В "Избора на Божидар", критикът Божидар Манов ще представя и съветва за филмите, които предстоят да бъдат излъчвани в българските киносалони. В рубриката "Снима се" ще бъдат показвани кадри от филми, които са в процес на довършване или тепърва се озвучават. "Кино по ноти" ще следи отблизо не само игралните продукции, но и документалните и анимационни български филми. В предаването предстоят срещи с Кристоф Ламбер и Горан Брегович, както и с други популярни личности от световното кино, гостуващи в България.



Прочетено: 2457 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
дъга Довиждане, лято! Данил Bulgarian Airlines...ама в Кайро аз моите цветя хотел приморец Международен Семинар на фризьорите София КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас Полет Бургаският кей Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development