Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас стартира Програма за превенция на престъпността сред децата и младежите



30 Януари 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



Във вторник в Бургас официално ще бъде даден старт на Националната програма за превенция на престъпността сред децата и младежите. Проявата е по инициатива на МВР и се провежда съвместно с МОН.
В Бургас програмата ще бъде открита във вторник в 9 часа в ОУ “Княз Борис І”.
От 09.45 ч. е предвидено демонстративно занятие по пожарна и аварийна безопасност, в което ще се включат подрастващите от основното училище.
Националната програма за превенция на престъпността сред децата и младежите цели да намали уязвимостта на потенциалните жертви на престъпления, като ги възпита в правилно поведение и им даде готови формули за безопасно поведение. Превенцията е насочена главно към подрастващите, тъй като тяхната неподготвеност и недостатъчна информираност за грозящите ги опасности, са в голяма си част причина за превръщането им в жертви на престъпление. Целевите групи, с които ще се работи по предварително утвърден с Образователния инспекторат план се разделят на четири основни групи.
Първа грепа включва деца от детските градини на възраст от от 4 до 7 години.
Във втора група влизат ученици на възраст от 7 до 12 години, в трета тийнеджъри до 18 години и в последната група влезат младежи над 18 години.

Според предвиденото в Програмата в училищата в Бургас и региона ще се провеждат срещи с представители на различни национални служби на МВР, с цел директен контакт с учениците и възможност за най-пълното им информиране по проблеми, касаещи ежедневната полицейска дейност. Инициативите ще се провеждат по предварително разработен план между РДВР Бургас и Образователния инспекторат в града, в който детайлно са посочени приоритетната тема, месеца за провеждане на инициативата и конкретните училища.



Прочетено: 2381 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Море,земя, въздух Флора Бургас 2009 Парк в Бургас, Младежки дом Професиоанални Американски Кокили за Строители тръби 2 Йордановден 2011, Бургас - от Тина Елена Неизползваната жп линия в парк Арина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development