Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МФ ще бъдат подписани финансови меморандуми по ИСПА за интегрираните водни проекти в Бургас и Русе



11 Януари 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



В зала “Колегиум” на Министерството на финансите е подписан седем финансови меморандума по програма ИСПА за интегрирани водни проекти в градовете Бургас и Русе. Проектите са на обща стойност 67.8 млн. евро, за които Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще бъде Изпълнителна агенция, съобщиха от МРРБ.
Меморандумите ще бъдат подписани от министъра на финансите и национален ИСПА координатор Пламен Орешарски и от посланика на Европейската комисия в България – Н.пр. Димитрис Куркулас.
Проектите за Бургас и Русе бяха подготвени през 2005 г. в рамките на ИСПА мярка „Техническа помощ за институционално укрепване и подготовка на инвестиционни проекти в секторите Води и Отпадъци за финансиране от програма ИСПА/Кохезионния фонд на ЕС”.
Проектът за интегрирано управление на водите в гр. Бургас е на стойност 21 млн. евро. Той се финансира с 10 млн. евро (48%) от програма ИСПА и се съфинансира с 11 млн. евро (52%) чрез заемно споразумение на ВиК – Бургас с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).
По проекта в Бургас се предвижда да се извърши рехабилитация и разширение на част от водопроводната и канализационна мрежа, включително и на напорен резервоар „Изгрев”, както и изграждане на третично стъпало на съществуващата пречиствателна станция за отпадъчни води.
Проектът за интегрирано управление на водите в гр. Русе е на обща стойност 46.8 млн. евро. По програма ИСПА са осигурени 35.1 млн. евро (75%), със заем от ЕБВР – 8.6 млн. (17%) и от държавния бюджет – 3.1 млн. евро (8%).
Основните компоненти на проекта в Русе са изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води, както и рехабилитация и разширение на част от водопроводната и канализационна мрежа.
Очаква се тръжните процедури за строителство и строителен надзор за отделните компоненти по двата проекта да стартират до края на 2006 г.


Прочетено: 2268 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Ритуалната зала в гробищата Бургас., ФЛОРА 2008 Три девойки ученички Spirit of Burgas Машините на Леонардо аз wellcome to bourgas Синята пеперудка МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Дантела
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development