Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Токът скача при съкращения в енергетиката



05 Декември 2005, Понеделник


Автор: Burgas Info



Съкращаването с 30% на работещите в електроразпределителните дружества в Североизточна България, собственост на германската компания ЕОН, ще доведе до повишение на цената на електроенергията и до влошаване на качеството на услугата.

Около това мнение се обединиха председателят на Националната федерация на енергетиците Георги Петров и председателят на независимата синдикална федерация на енергетиците Божидар Митев, информира Дарик радио.

Според Митев приетото на 1 декември решение за съкращаване на 1200 души от персонала на електроразпределителните дружества в Североизточна България ще доведе единствено до негативни последици.

По думите му политиката за приватизация на енергийния отрасъл е престъпна.
Той даде за пример Унгария и Словакия, където след раздържавяването качеството на предлаганата услуга се е влошило, а цените са се увеличили.

Според Георги Петров взетото решение и приватизацията на енергийния отрасъл ще доведе до нарушаването на редица закони и на възможност за експлоатация на съоръженията.

Съкращенията в електроразпределителните дружества във Варна и Горна Оряховица са съгласувани със синдикатите, каза от своя страна заместник-министърът на икономиката и енергетиката Лъчезар Борисов.

Той остана изненадан от евентуално социално напрежение в двете фирми.
Припомняме, по-рано днес синдикатите в сектора предупредиха, че се подготвят за стачни действия, ако бъдат съкратени 1200 души в двете предприятия.

Преди три месеца синдикатите и собственика на 67% от енергодружествата във Варна и Горна Оряховица – ЕОН, са постигнали споразумение за графика, по който ще се редуцира персоналът, допълни Борисов.

Днес обаче синдикатите се обявиха срещу съкращенията и обявиха, че почти една трета от персонала на енергийните фирми ще останат без работа до Нова година.

Зам.министърът покани синдикатите на разговор в сряда и изрази надежда заедно със собственика да бъде потърсено решение на въпроса.

Борисов категорично отхвърли възможността намаляването на персонала в двете електроразпределителни дружества да предизвика проблеми със захранването или аварии.





Прочетено: 3536 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ograda Конструкция Spirit of Burgas Водна топка Връзка МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Морската градина в Бургас Великденско яйце попътна Поглед от дрон
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development