Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пол Корнрайх: Банско прилича на Аспен, Слънчев бряг е хитът на Черноморието



10 Ноември 2005, Четвъртък


Автор: Burgas Info



В България все още се залага на морските курорти, но според мен голямо развитие ще има пред Банско, каза Пол Корнрайх, президент и изпълнителен директор на Bulgaria Real Estate Group на провеждащия се в столичния хотел Шератон Строително-инвестиционен форум.

„Банско има много добри ски съоръжения, място за разходка и много заведения, прилича ми на Аспен, Колорадо, където бях през 1997 г. Потенциалът на планината край Банско все още не е разработен до краен предел, но посоката на развитие е много благоприятна. Към курорта има интерес от англичани и ирландци. Положително е, че Банско е курорт с два сезона, което е важно при отдаването на апартаментите под наем“, уточни Пол Корнрайх.


Пампорово има прекрасна природа и логично привлича купувачи на апартаменти и инвеститори, но там ски съоръженията са на ниско ниво, а интерес проявяват предимно богати българи, но не и чужденци. Боровец е мястото, където в момента няма смисъл да се инвестира, защото няма интерес от купувачи на апартаменти. От началото на годината има само 1-2 запитвания за Боровец, каза още Корнрайх.

Според него причините са ниския интерес към курорта са ясни - „Там няма град, има само две улички, по които можеш да се разходиш, и курортът е добър само за ваканция, но не и за закупуване на семейно жилище. Въпреки че природата на Боровец с най-голям потенциал“.


Пол Корнрайх заяви, че предпочита парцелите по Южното Черноморие. По думите му обаче в момента безспорен хит е Слънчев бряг, който се радва на голям интерес от граждани на Великобритания, купуващи семейни вили.


За инвеститорите този курорт обаче е труден за намиране на парцели в близост до бреговата линия, поради което бизнесът там е труден. На юг от Бургас до Синеморец е бъдещето според Пол Корнрайх и там си струва да се инвестира поради климатичните условия и добрите плажни ивици.


Най - трудно се намира парцел за инвестиционен проект в София, смята директорът на Bulgaria Real Estate Group. Неговата практика показва, че е „най-трудно да се разбереш с продавачи на парцели и апартаменти от София“.


„От друга страна, както навсякъде по света, най-добрите парцели не се обявяват и за да се добереш до тях трябва да имаш познанства“, каза Корнрайх.


Вместо в Лозенец, Докторската градина и идеалния център, посредниците препоръчват имоти в Младост или други крайни квартали, като това е лоша практика. Чужденците купуват в центъра на София, а в покрайнините строят основно българи, въпреки примера с Бизнес център София, който е изграден от чуждестранни инвеститори.


Хората от САЩ и Западна Европа ценят най-вече гледката, която се открива от имота им и затова парцелите и въобще имотите в полите на Витоша имат бъдеще, смята Корнрайх.


Пазарът на наеми в София е все още слаб и няма достатъчно чуждестранни физически или юридически лица, които да платят добър наем за жилище или офис. Покупката на земя с цел препородажба, а не строителство е все още слаб пазар в България и може да минат 7-8 години докато се развие, смята екпертът.


Една от пречките пред пазара на имоти в България е липсата на пазар на ипотеки и все още нефунционалното ипотечно кредитиране.




Прочетено: 2427 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Строители на съвременна България Дружинката св. Николай Чудотворец Декабрь 2017 года централна градска тоалетна Флора Бургас 2009 Жълтурче евро 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас врабец шарено килимче
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development