Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Държавата да инвестира в община Несебър иска кметът Николай Трифонов



20 Октомври 2005, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Държавата да осигури инвестиция и да участва в ремонтните дейности свързани с нормалното водоподаване, канализационната система на региона, водопречистването и енергопреносната мрежа. Това предлага кметът на община Несебър Николай Трифонов в официално писмо до Министър-Председателя на РБългария г-н Сергей Станишев, Министерство на икономиката, Министерство на РРБ и Министерство на околната среда и водите.
Нарасналите инвестиционни интереси на територията на общината налагат целево изграждане на инфраструктурни обекти. Ако не се предприемат спешни мерки за навременно обезпечаване и оборудване с необходимите ел. и ВиК съоръжения, под въпрос е сигурността на електрозахранването и водоснабдяването на Слънчев бряг и региона за сезон 2006 г. – информира Трифонов.
След приватизация на енергоразпределителната мрежа в региона, несебърският градоначалник очаква задълбочаване на проблема, тъй като новите й собственици до момента не са изявили желание за влагане на инвестиции в изграждане на нови съоръжения. От друга страна според Трифонов, процедурата за изкупуване на вече изградените такива от частни инвеститори, в т.ч. и от община Несебър е твърде тромава и продължителна.
Многократно пред държавните институции е повдиган и проблемът с водоснабдяването. През изминалото лято община Несебър отчасти се справи с проблема, чрез изграждане на нови съоръжения за покачване на дебита и не допусна водна криза в комплекса. На този етап морската община има проектна готовност за изграждане на довеждащи водопроводи от „Диревация Камчия” в района на гр.Каблешково – с.Медово, до резервоарите в м-та „Стролата”. Реализацията им ще доведе до увеличаване на дебита на постъпващата в резервоарите питейна вода. Освен това е необходимо да се изградят довеждащите водопроводи, захранващи региона на Несебър, Слънчев бряг, Равда и очертаващите се перспективни зони за застрояване Кошарица, Св.Влас и ВС „Елените”. Предстои реконструкция и на водопровод „Пчелник – Шкорпиловци”, което ще реши водоснабдяването на зоните около гр.Обзор. За всички упоменати до тук водопроводи са изработени и утвърдени идейни проекти.
На настоящия етап се анализират максималните капацитетни възможности на съществуващите КПС, канализационни колектори и тласкатели, с цел оптимизиране на канализационната система. Очаква се до края на настоящия месец да е готово заданието за проектиране на разширението и реконструкцията й. Изпълнението обаче на ремонтните дейности може да се обезпечи при съвместно финансиране на държавата, даржавните институции, община Несебър и частни инвеститори.
Реализацията на първият етап от реконструкцията и разширението на ПСОВ "Несебър-Слънчев бряг-Равда", осигури пречистване на отпадъчните води и подобряване на санитарно-хигиенните условия за над 75 000 жители в региона, подобряване на екологичното състояние и намаляване на негативното влияние върху водите от Черноморското крайбрежие. В процес на проучване и анализиране е възможността за изграждане на още една ПСОВ, която да поеме за пречистване водите на к.к. „Слънчев бряг”, Св.Влас, Кошарица, Тънково, Оризаре, Гюльовца, проблем, по който следва да се работи активно с МОСВ през следващите месеци.
„Разрешаването на инфраструктурните проблеми от една страна не е от компетенцията на община Несебър, а от друга, необходимите финансови средства са изключително много и не възможно общината да се справи сама.” – счита несебърският градоначалник.



Прочетено: 2501 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Стилът на знаменитостите Щрауси край Грудово Spirit of Burgas Приятели ПЕПИ парапетът до Първа пролет наближава, кокичета в двора ФОН Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development