Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Скандал в парламента: Сидеров обиди президента, прекъсват заседанието



16 Август 2005, Вторник


Автор: Burgas Info



Днес парламентарната група на “Атака” е с траурни знаци, защото погребваме българското национално достойнство. Това заяви лидерът на движението Волен Сидеров от парламентарната трибуна, по време на дебата по състава на проектокабинета.

Връчването на мандат на ДПС е позор. Никой патриот не може да одобри такъв срам, заяви Сидеров.
Той нарече бъдещия кабинет правителство на далаверата и антибългарската политика, а президента Георги Първанов – момче за поръчки на най-горещата фигура в политиката – Ахмед Доган.
Вместо надпартиен президент имаме марионетка на турската партия, подчерта Сидеров.

След като лидерът на “Атака” обиди на два пъти президента, председателят на парламента Георги Пирински изключи микрофона на парламентарната трибуна, и призова Сидеров да си седне на мястото.

Тъй като Сидеров отказа да напусне, Пирински даде почивка от 15 минути на основание на член 51 от правилника на парламента, който дава право на председателя да прекъдне заседанието, при шум или безредие в пленарна зала.
Парламентарният шеф се възползва от правото си да даде позволение на квесторите насилствено да изведат Волев Сидеров от парламентарната зала.

Парламентарната група на "Атака" напусна пленарната зала, като обяви, че няма да участва в гласуването на правителството.

Коалиция "Атака" ще инициира подписка за оставката на Георги Пирински, съобщи Сидеров в кулоарите.
Депутатът Павел Чернев уточни, че групата напуска залата, защото тяхното присъствие там е ирелевантно, след като е била отнета думата на лидера на коалицията.
Волен Сидеров коментира, че не смята, че е обидил президента Първанов и заяви, че според него председателят на парламента Георги Пирински нарушава Конституцията и човешките права.

Сега ще решим как точно да изразим своя вот "против" този кабинет и призоваваме всички български патриоти да го бойкотират по всякакъв начин, каза лидерът на "Атака".





Прочетено: 2722 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Пожарната в Бургас Източнокатолическата черква Община Бургас ремонт носачи Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Pepi Залез попътна Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development