Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Четири обменни бюра запечатаха данъчните в Созопол и Приморско



18 Юли 2005, Понеделник


Автор: Burgas Info



Данъчни инспектори от ТДД “Републикански данъци” – Бургас извършиха масирани проверки на обменни бюра в Бургас, Созопол, Приморско и ММЦ-Приморско. Проверяващите екипи не са установили наличие на табла с фиксингите на валутите на БНБ. В обменните пунктове, на видно място, в близост до гишетата, са били поставени информационните табла с курсовете, по които работи бюрото. Съгласно последните промени в Наредба № 4, регламентираща дейността на сарафските пунктове, изрично се забранява наличието на фиксинг-табла с курсовете на БНБ. Друга промяна в наредбата задължава всяко валутно-обменно бюро да поставя в близост до гишето информационно табло със своите оперативни курсове, по които се извършват сделките.
При проверката са съставени 11 акта за различни административни нарушения. За обезпечаване на доказателства временно са били запечатани 4 обменни бюра в Приморско и Созопол. Също в Созопол и Приморско са съставени 4 акта за подвеждаща информация от страна на бюрата. Най-честите нарушения, констатирани при проверката са за подвеждаща информация от страна на обменителите и за липса на подписи на валутен касиер и на клиент върху издадени бордера.
55 проверки на валутно-обменни бюра са извършили данъчните през последните 25 дни. За установени нарушения са съставени 37 акта.Най-много – 11, са за наличие на табла с фиксинги на валутите на БНБ. Единайсет са и иззетите от обменни пунктове фиксинг-табла. Иззети са и два касови апарата. Седем акта са съставени за липса на подписи на валутен касиер и клиент върху издадени бордера. Други шест акта са за издаване на бордера само в един екземпляр. В хода на проверките данъчните са установили, че две обменни бюра не разполагат със задължителните за дейността им удостоверения за регистрация, които се издават от Министерството на финансите. Засечен е и случай на неиздаване на фискален бон за сключена сделка. За периода от 20-юни до сега са запечатани 6 бюра за обмяна на валута.
Данъчните припомнят, че сделката се счита за извършена с полагането на подпис от страна на клиента, след което тя не може да бъде развалена.



Прочетено: 2431 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 жълто и сиво Щрауси край Грудово МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Конкурс прическа Бургас 2009 оферта заем Дружинката Кавказка иглика бункер Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development