Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Потоп наводни къщи и отнесе мостове в областта



04 Юли 2005, Понеделник


Автор: Burgas Info



15 къщи в созополските села Вършило и Габър са наводнени от връхлетялата снощи ураганна буря и проливен дъжд. Жителите на Вършило останаха без ток и вода, но към обяд аварийни групи отстраниха повредите и възстановиха електричеството в част от селището.
Стихията отнесе два моста в кризисния район. Така, двете махали в село Габър останаха откъснати една от друга. Пороите са разрушили и моста, свързващ селата Зидарово, Габър и Вършило.
Рано сутринта комисия от общински специалисти, водена от кмета на община Созопол Веска Караманова посети пострадалите райони.
Най-големи са щетите в село Вършило, където са наводнени около 10 къщи. Силната буря е съборила една от старите къщи в селището, но пострадали хора няма.
Пътят към селото е почти отнесен, с много повалени дървета, има и активизирани свлачища, съобщиха от спецкомисията. Водният стълб там, според експерти, е достигнал 6 метра, местните хора се страхуват, че ако дъждовете продължат и утре, ще дойде още по-силна вълна.
В село Габър също има поражения- отнесена е една кола, а моста между двете махали е разрушен. В селището наводнените къщи са 5, сочи първоначалния оглед. Големи площи с насаждения в региона са поразени от проливните валежи.
Община Созопол ще изпрати искане за помощ към областната комисия по бедствия, аварии и катастрофи. За възстановяване на пострадалите селища е необходима правителствена подкрепа, категорични са общинските служители.

Пътят за село Драчево в община Средец бе залят, съобщиха от Гражданска защита. Днес около 13,00 часа движението там бе нормализирано. Бурята е нанесла щети на 7 моста и три улици в района.
Нарушена е хидроизолацията на покривната конструкция на детската градина в село Звездец, община Малко Търново. Наводнени са 6 къщи и 2 общински постройки, нарушена е настилката на 7 улици, без електрозахранване са селата Младежко, Евренозово и Близнак.
Под ръководството на Общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи работят аварийно спасителна група на "Гражданска защита", НС “ПАБ” и “Електроразпределение”. Няма данни за пострадали хора.
Към 17,00 часа днес обстановката в областта навсякъде бе нормализирана, населението е снабдено с хранителни продукти, съобщи още началникът на Гражданска защита Йордан Лозев.


Прочетено: 3251 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пристанище Созопол Az sym ot Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Попрошайка воробей Пази се Машините на Леонардо Инсталация Весела Републиканска след ремонта Кукерландия 2011, Ямбол ПОЛКОВНИКА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development