Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новото време влиза в 40-ия парламент



10 Юни 2005, Петък


Автор: Burgas Info



Новото време събира 4,1% електорална подкрепа и влиза в следващия парламент, сочи национално представително проучване за страната на Националния център за изследване на общественото мнение, проведено в периода 22-30 май.
Този процент осигурява на таралежите 11 депутатски места в 40-ото народно събрание.
По одобрение Новото време се класира като четвърта най-одобрявана партия –16% от българите одобряват политиката, програмата и кампанията на нововремци. Новото време е най-одобрявано от младите хора до 40 години, от висшистите, от жителите на столицата и големите градове, както и от заможните българи.
Според НЦИОМ между 60 и 63% от имащите право на глас казват, че ще гласуват, възможно е и известно повишаване на тази активност до края на кампанията.
Едва 7% е делът на тези, които твърдят, че никога не гласуват.
Данните сочат още, че с повишената избирателна активност нарастват и шансовете на Новото време да има група в следващия парламент.
Новото време особено активно печели симпатиите на избирателите от началото на кампанията и едва ли ще се спре пред нещо, за да се възползва от добрите си стартови позиции за влизане в парламента, се казва в анализа на проучването. Всеки четвърти българин би гласувал за партия, за която не е сигурно дали ще може да прескочи четирипроцентовата бариера за да попадне в парламента. Очевидно това са хора, мотивирани от идеите на малките партии, от техните кампании и лидери.
Така мислят най-често избирателите на възраст под 30 г. и висшистите. 36% от висшистите и 27% от най-младите българи биха гласували за малка партия.
Това е и групата от избиратели, които активно симпатизират на Новото време.
Изследването на старта на предизборната агитация показва, че Новото време е сред трите първи партии, на които най-успешно протича кампанията, в следствие на което рязко нараства електоралната симпатия и подкрепа.


Прочетено: 2173 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
честит рожден ден отгоре е по-забавно и по-безопасно производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Димитър Николов хотел приморец моите цветя старина Пътна помощ - ADAC Конникът в парк палма тръби и инсталации
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development