Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

13 фирми се включват в седмото Морско изложение в Бургас



17 Май 2005, Вторник


Автор: Burgas Info



В сряда в Бургас ще се открие Седмото морско изложение. Инициатор на форума е Бургаска морска асоциация.
Желанието на организаторите е по време на изложението да бъдат представени възможностите на страната за спорт и туризъм на море. Също така целта е да се популяризира и стимулира развитието на морските спортове и туризъм в региона и страната. Не на последно място по време на изложението се създават активни контакти между фирмите и организациите в този бранш.
Тази година в дните на изложението ще се представят 13 фирми от Бургас и страната. Щандовете на участниците ще бъдат разположени в Дома на културата на "Лукойл Нефтохим". Инициативата ще продължи до 21 май.

По време на изложението ще бъдат представени извънбордови двигатели, джетове, надувни лодки, корабни въжета, аксесоари и резервни части. Посетителите ще могат да видят корабни магнитни компаси, часовници и бароментири както и радионавигационно оборудване.
В рамките на изложението ще бъде направена демонстрация на корабни модели от Общински детски комплекс. Те ще предложат и различни форми за малки и големи за прекарване на свободното време.
Галерия "Бояджиев" ще се представи в дните на форума с експозиция от картини, графики и рисунки свързани с морето.
Националното морско издание Клуб Океан и списание "Туризъм и забавления" ще представят своята издателска и рекламна дейност.
По традиция в изложението ще вземат участие и "Бургаски корабостроителници" АД.

В дните на изложението Бургаска морска асоциация ще отбележи и десет години от своето създаване. През тези години асоциацията успя да се утвърди като една от най- мощните неправителствени организации в сферата на морската индустрия.
През годините тя успя да придобие и голяма международна известност.
Морската асоциация има 207 члена, които са представители от всички сфери свързани с морската индустрия.
Тя е създадена през 1995 година, като учредителите са 67 души.
Основната цел на асоциацията е развитието на Пристанище Бургас, като основно международно пристанище и развитието на града като пристанищен център. Наред с това членовете на асоциацията работят и за развитието на морския бизнес в България. Голямо внимание се обръща на подрастващите, които са свързани с морето и насочването им към морската индустрия.
Морската асоциация е участвала със свои предложения в голяма част от промяната на нормативната уредба в страната свързана със шипинга.
Асоциацията е направила и няколко международни проекта. Най- важният от тях е свързан с построяването на пречиствателната станцията в Пристанище бургас по проект на холандското правителство.
Участвала е и в проекта Зеления Бургас.
Голяма част от членовете на асоциацията са съдействали за въвеждането на европейското законодателство във фирми които работят в града.
Морската асоциация бе тази която подкрепи запазването на Висшето военноморско училище във Варна, когато имаше опастност то да бъде закрито.
"Изестността на Бургас в морските среди е много голяма. Бургаската морска асоциация е член на Световната асоциацията на големите и малките пристанища" - председателя на асоциацията Венелин Тодоров.
Сега като задача пред асоциацията стои построяването на собствена сграда. За това организацията е получила подкрепата на местния парламент и кмета Йоан Костадинов за предоставяне на терен за изграждане на сграда.




Прочетено: 2292 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Водорасли Аквасорс докато ние спи, те творят Стилът на знаменитостите Камини CLAM есен 01 Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Фрагмент от сграда в Бургас Pepi това си е моята приятелка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development