Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ст.л-т Димчо Загорчев: Трябва да намалим двойно броя на произшествията до влизането на страната ни в ЕС



21 Март 2005, Понеделник


Автор: Burgas Info



Нарастване на пътно-транспортните произшествия през 2005 година на територията на Бургаска област отчитат от КАТ Бургас. От началото на годината до сега в областта са станали 72 тежки катастрофи, при които са убити 21 човека, а 89 са ранените. В Сравнение със същия период на миналата година произшествията са нарастнали с 25.
Само на територията на община Бургас злополуките са 25 , с 11 убити и 26 ранени. Несъобразената скорост и през тази година е водеща, като причина за възникването на пътни инциденти, съобщи ст.л-т Димчо Загорчев от сектор "КАТ-Пътна полиция".
Друга основна причина за възникването на катастрофи е употребата на алкохол.
До настоящия момент за управление на автомобил след употреба на алкохол са съставени 266 акта.
На шофьори, употребили алкохол над 1,2 промила и управлявали МПС са образувани 96 преписки.
През последните две години рязко са се увеличили произшествията по причина движение в насрещната пътна лента. В областта са регистрирани 6 тежки злополуки, със 7 убити и 11 ранени.
Димчо Загорчев оповести и данни за пътната обстановка на територията на Бургаска област и за 2004 година.
386 тежки катастрофи са регистрирани миналата година. 54 са загиналите граждани, а 477 са ранените. В сравнение с 2003 година броя на произшествията е завишен, а на убитите е по-малък.
Най-много са произшествията при блъскане на пешеходец – 111 злополуки, с 17 загинали и 97 ранени, отчетоха от КАТ-Бургас.
От там констатират, че несъобразената и превишена скорост е водеща при злополуките с тежки последици.
За превишена скорост през 2004 година са санкционирани 5 002 водачи. Неспазването на предимство е довело до 50 тежки пътно-транспортни произшествия. За същото това нарушение са наказани 4 608 водачи.
Управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол е станало причина за 24 произшествия с 29 ранени. За това нарушение са съставени актове на близо 2 000 водачи.
Ст. л-т Димчо Загорчев призова гражданите и водачите на автомобили от Бургаски регион към по-голямо внимание на пътя и спазване на пътната дисциплина и регулиращите знаци!

От утре в Бургас стартира инициатива на Държавната агенция за закрила на детето, която е под надслов "Сигурност и безопасност на децата по пътя".
В бургаските училища ще бъдат прожектирани филми за безопасността на движението по пътищата, предоставени от френския културен институт. Това съобщиха представителите на Държавната агенция за закрила на детето Нейля Мурад и Надежда Георгиева.
Ще бъдат обхванати ученици от 4 до 7 клас. Първото училище, от което ще стартира инициативата е ОУ "Васил Априлов".
Очаква се кампанията да приключи до края на месец април.





Прочетено: 2169 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Четвърти рожден ден Александропулис, юни.2007 моите цветя Момчета Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Преминаването забранено! Театър за драма. опера и балет, Бургас централна градска тоалетна Храбрая ворона vvz Инкубатори за люпене на яйца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development